Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Στην Ιταλία ζητούν 6.000 παρασκευαστές πίτσας

pizza-ps

Λίγα πράγματα θυμίζουν τόσο Ιταλία όσο το θέαμα μιας λαχταριστής, φρεσκοψημένης πίτσας, η οποία αναδύεται από κάποιο ξυλόφουρνο. Το πρόβλημα είναι όμως ότι, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ολοένα και λιγότεροι Ιταλοί επιλέγουν να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία ως παραδοσιακοί παρασκευαστές πίτσας. Οι βασικότεροι λόγοι είναι το εξοντωτικό ωράριο και ο χαμηλός μισθός.
Σύμφωνα με την ιταλική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων FIPE, οι ανάγκες σήμερα ξεπερνούν τις 6.000 θέσεις για «pizzaioli», καθώς ο συγκεκριμένος τομέας παρουσιάζει άνθηση λόγω οικονομικής κρίσης.
Βέβαια μπορεί οι Ιταλοί να σνομπάρουν τη συγκεκριμένη δουλειά, οι μετανάστες όμως που συρρέουν στη γειτονική μας χώρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναπληρώσουν το κενό.  Ειδικότερα, μετανάστες αιγυπτιακής καταγωγής έχουν «βάλει τα γυαλιά» στους Ιταλούς με τις ικανότητές τους στο συγκεκριμένο τομέα.
Μπορεί να μην είναι στο DNA τους, όμως δεκάδες Αιγύπτιοι σπουδάζουν κάθε χρόνο για να γίνουν pizzaioli. Όπως δήλωσε και ο Ντέιβιντ Μαντολίν, επικεφαλής της Ιταλικής Σχολής Pizzaioli, στη εφημερίδα Corriere della Sera: «μια καλή πίτσα θα πρέπει να είναι και τραγανή και εύπεπτη. Δεν μπορούν οι πάντες να το επιτύχουν, αλλά οι Αιγύπτιοι μπορούν»!.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...