Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Κι άλλο «μούφα βέτο» για τα Σκόπια

Διαβάζουμε από χθες ότι ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης σε Περιφερειακή Διάσκεψη Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στο Βελιγράδι άσκησε βέτο για τη συμμετοχή της γείτονος χώρας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Μάλιστα το σχετικό παραπλανητικό  παραπολιτικό αναφέρει ότι «κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί ξανά στη Σερβία, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις οι ελληνικές αποστολές έχουν καταφέρει στο παρελθόν  κατά τη διάρκεια συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν σε άλλες χώρες να πείσουν τους διοργανωτές να αλλάξουν την ονομασία από  «R. Macedonia» σε «FYROM».»
Πουθενά όμως δεν αναφέρεται τι έπραξε η διπλωματική μας αποστολή στη Σερβία, δηλ. η Πρεσβείας μας στο Βελιγράδι.
Η αλήθεια είναι υπάρχει πάγια τακτική από ελληνικής πλευράς σε διεθνείς συναντήσεις κάθε είδους. Η γειτονική χώρα ΑΠΑΓΟΡΥΕΤΑΙ να συμμετάσχει με άλλο όνομα πλην του ΠΓΔΜ, ειδικά μάλιστα όταν παρούσα είναι και η Ελλάδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι άμεση η ελληνική παρέμβαση για την αλλαγή, ακόμα και την τελευταία στιγμή.
Αντίστοιχα ποτέ δεν ξεκαθαρίστηκε από την ελληνική πλευρά για εσωτερικούς επικοινωνιακούς λόγους εάν όντως ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι άσκησε βέτο.
Η αλήθεια είναι ότι λόγω της σίγουρης στάσης του Έλληνα Πρωθυπουργού να ασκήσει βέτο, το θέμα της εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αφαιρέθηκε από την ημερήσια διάταξη της Συνόδου, οπότε ούτε σηζητήθηκε, ούτε και βέτο ασκήθηκε.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...