Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Περί πλυντηρίων

Κυκλοφορεί και υποστηρίζεται η εκδοχή που θέλει το Eurogroup να αποφάσισε να τιμωρήσει την Κύπρο με τέτοιο τρόπο με σκοπό να στείλει ένα μήνυμα αποστροφής για τη λειτουργία πλυντηρίων μαύρου χρήματος εντός της ζώνης του ενιαίου νομίσματος.
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν πράγματα ισχύει κάτι τέτοιο, μου μοιάζει πάντως φοβερά υποκριτικό και πολιτικά ύποπτο ή έστω ηλίθιο. Η Κύπρος πράγματι αποτέλεσε για δεκαετίες ένα φορολογικό και τραπεζικό παράδεισο για περίεργους κατόχους εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να συνεχίσει μια παράδοση της...ηπειρωτικής Ευρώπης.
Η Ελβετία της λίστας Λαγκάρντ, το Λουξεμβούργου του κ. Γιούνκερ και το μικροσκοπικό Λιχτενστάιν δεν υπολείπονται σε...αναξιοπιστία από το μακρινό νησί της Μεσογείου. Διαπιστώσατε εσείς κάποια διάθεση του Eurogroup να συγκρουστεί μαζί τους;
Αν πράγματι υπάρχει στην ατζέντα της Ευρωζώνης η αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, πολύ ευχαρίστως να ανοίξει η συζήτηση και να ληφθούν κι άμεσα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν καταγράφεται όμως μια τέτοια διάθεση. Καταγράφεται μονάχα μια στοχευμένη παρέμβαση στην Κύπρο, αυστηρά περιορισμένη σε εθνικό επίπεδο.
Προσωπικά, ως Ευρωπαίος πολίτης, θα επιθυμούσα να κλείσουν όλα τα σχετικά πλυντήρια, είτε ξεπλένουν ρωσικό είτε γερμανικό είτε ελληνικό είτε κινέζικο χρήμα. Πόσοι άραγε υπουργοί του Eurogroup συμφωνούν μαζί μου τόσο στα λόγια όσο και στην πράξη;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...