Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Προσεχώς: εφαρμογή που σε πληρώνει για να βλέπεις διαφημίσεις

Φιλόδοξο πρότζεκτ της υπηρεσίας crowdfunding, Indiegogo, επιχειρεί να μετατρέψει τα τηλέφωνα και τις ταμπλέτες μας σε πομπούς διαφημιστικών μηνυμάτων.
Το SmartAds είναι μία εφαρμογή για κατόχους smartphone και tablet, η οποία θα δίνει στους χρήστες της τη δυνατότητα να κερδίζουν 25 δολάρια το μήνα ανά συσκευή για να προβάλλονται διαφημίσεις στη lock screen των συσκευών τους. Η εφαρμογή θα είναι συμβατή με λειτουργικό Android, θα είναι δωρεάν και θα είναι αρκετά «έξυπνη» για να επιλέγει τις διαφημίσεις που θα προβάλλει στον εκάστοτε χρήστη βάσει των ενδιαφερόντων και της γεωγραφικής του θέσης.

Κατά την εταιρεία, οι εφαρμογές αυτές θα είναι «δημιουργικές», διακριτικές και «μινιμαλιστικές», ενώ, εάν ο χρήστης προσβληθεί από κάποια από αυτές ή τη βρει δυσάρεστη, θα έχει την επιλογή να την κλείσει. Απεναντίας, εάν κάποια του αρέσει, θα έχει τη δυνατότητα να μάθει περισσότερα για τη διαφήμιση και το προϊόν ή την υπηρεσία που διαφημίζεται, καθώς και να ενημερώσει σχετικά τους φίλους του στα κοινωνικά δίκτυα.
Η εταιρεία κάνει λόγο για μία επαναστατική εφαρμογή, που θα αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της διαφήμισης, καθώς θα επηρεάσει τόσο τους επαγγελματίες του χώρου του marketing για φορητές συσκευές, όσο και τους καταναλωτές. Όπως ισχυρίζεται, η εφαρμογή δεν επιβαρύνει την μπαταρία της συσκευής και δεν «διαρρέει» τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σε διαφημιστές.
Οι πληρωμές των χρηστών, όπως αναφέρει η εταιρεία, θα γίνονται απευθείας σε αυτούς, ενώ ενδεχομένως να υπάρξουν και επιλογές σε συνεννόηση με τους παρόχους, για αφαίρεση του ποσού από το λογαριασμό του μήνα.
Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης, με στόχο τη συγκέντρωση του ποσού των 50.000 δολαρίων, απομένουν 11 ημέρες, αλλά με 1.268 δολάρια στον κουμπαρά, το κονδύλι μοιάζει δύσκολο να συμπληρωθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...