Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Χαλκιδική: Να ακουστούν οι κάτοικοι κι όχι ο θόρυβος των δακρυγόνωνΟι Οικολόγοι Πράσινοι διαπιστώνουμε με αγανάκτηση την επιβεβαίωση όσων γράψαμε για τις απαράδεκτες πρακτικές των αστυνομικών δυνάμεων στην υπόθεση της Χαλκιδικής και τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη δημιουργία του εκρηκτικού κλίματος στην περιοχή. Η χθεσινή επίδειξη δύναμης και εκφοβισμού των κατοίκων είχε ως αποτέλεσμα τη δίωξη τεσσάρων κατοίκων με κατηγορίες που αποδόθηκαν στις 4 τα ξημερώματα, μετά από περίπου 20 ώρες κράτησης κι ενώ οι συλληφθέντες δεν είχαν το δικαίωμα να δουν τους συνηγόρους τους. Οι κατηγορίες αυτές δε σχετίζονται με την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για αυτό το κρεσέντο βίας κι οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, διακόπτοντας άμεσα τις πολεμικές εχθροπραξίες που χρησιμοποιεί απέναντι στους κατοίκους των χωριών της Χαλκιδικής ως το νέο εσωτερικό εχθρό. Απαιτούμε την άμεση διακοπή των παράνομων εργασιών της Ελληνικός Χρυσός και την επανεξέταση της υπόθεσης της εξόρυξης από μηδενική βάση και με τις απαιτούμενες διαδικασίες που ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις.
Ο κ. Δένδιας δε μπορεί να παραμείνει στην θέση του και να λειτουργεί ως υπουργός εντολοδόχος της Eldorado. Παραμένει δε απορίας άξιο το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί εταίροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δεν έχουν ζητήσει την αποπομπή από την κυβέρνηση ενός υπουργού με τον οποίο διαφωνούν- υποτίθεται- συστηματικά.
Όσο η δημοκρατία θα βιάζεται στην Χαλκιδική κι όσο η εμπλοκή μεταξύ των εξουσιών γίνεται τόσο εξόφθαλμη κι ενάντια στο πνεύμα του Συντάγματος, το μόνο που θα ακούγεται θα είναι ο ήχος από τα δακρυγόνα και τα εκρηκτικά. Καιρός να ακουστούν οι κάτοικοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...