Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

"Mπροστά από την εποχή του"> Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του Κ. Μητσοτάκη σε συνεργασία με τον Γ. Παλαιοκρασσά

"Μπροστά από την εποχή του"
Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Παπαχελάς στις 25 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Το βιβλίο ολοκληρώθηκε υπό την εποπτεία του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού και με τη συμβολή ομάδας έμπειρων συνεργατών του, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Γιάννη Παλαιοκρασσά που ανέλαβε να καταγράψει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο διάστημα 1990-93.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, το βιβλίο είναι εξαιρετικά επίκαιρο. Και τότε η Ελλάδα είχε φτάσει στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, η πραγματική οικονομία ήταν εγκλωβισμένη στις αγκυλώσεις και τον κρατισμό της δεκαετίας του '80, ενώ η διεθνής αξιοπιστία της είχε φτάσει στο ναδίρ.
Οι Ευρωπαίοι πίεζαν για μέτρα και μεταρρυθμίσεις, η οικονομία βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που είχε κερδίσει τις εκλογές τον Απρίλιο του 1990, κατάφερε να αποτρέψει τα χειρότερα και να βάλει τη χώρα σε μια νέα τροχιά.
Δυστυχώς, το έργο της διεκόπη πρόωρα και από τότε, σύμφωνα με το βιβλίο, η Ελλάδα δεν βρήκε ποτέ ξανά τον βηματισμό της.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόλογό του, «εάν η κυβέρνηση είχε συνεχίσει το έργο της, θα οδηγούσε τη χώρα στο επίπεδο των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες σήμερα δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο πτώχευσης». 
kourdistoportocali.com 
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...