Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Επιβεβαιώνεται ότι τα κεφτεδάκια IKEA περιείχαν κρέας αλόγουΕπιβεβαιώνεται ότι τα κεφτεδάκια IKEA περιείχαν κρέας αλόγουΗ σουηδική εταιρεία που παρασκευάζει τα κεφτεδάκια τα οποία αποσύρθηκαν από τα εστιατόρια της IKEA, εντόπισε κρέας αλόγου στα προϊόντα της, ανακοίνωσε την Τετάρτη η σουηδική εταιρεία διατροφικής ασφάλειας (Livsmedelsverket).
Αναλύσεις που πραγματοποίησε η προμηθεύτρια εταιρεία Dafgaard επιβεβαίωσαν την παρουσία DΝΑ αλόγου στα προϊόντα αυτά, δήλωσε εκπρόσωπος της σουηδικής υπηρεσίας διατροφικής ασφαλείας.
Η Dafgaard δεν έχει σχολιάσει τα αποτελέσματα αυτά. Την Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα 320 πρώτα τεστ που έγιναν δεν έδειξαν την παρουσία κρέατος αλόγου.
Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, τα προϊόντα της Dafgaard περιείχαν από 1% ως 10% κρέας αλόγου. Το επίπεδο αυτό δεν δείχνει μόλυνση κατά τη σφαγή.
Την Τρίτη, η σουηδική εταιρεία επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης απέσυρε τα κεφτεδάκια από τα εστιατόριά της σε 25 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, αλλά επίσης στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και τη Δομινικανή Δημοκρατία.
Η ΙKEA θα έχει τα αποτελέσματα των δικών της αναλύσεων εντός της εβδομάδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...