Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αρης από τον... Αρη!

Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω... Τη σχετικά ασφαλή, αλλά όχι και τόσο έντιμη πολιτικά στάση τηρεί, όπως φαίνεται, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος σε ό,τι αφορά τα όσα συνέβησαν στην οικονομία της χώρας επί κυβερνήσεων Καραμανλή.

Ο Αρης από τον... Αρη!
Με αυτόν τον τρόπο ο πρώην υπουργός επέλεξε να απαντήσει, όταν χθες του ετέθη (Mega) το θέμα για τις ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν ήξερε τίποτα...
Ο Α. Σπηλιωτόπουλος αιφνιδίασε δημοσιογράφους και πολιτικούς που ήταν στο πάνελ, λέγοντας το εξής: "Το 2007 υπουργός, το 2008 υπουργός, μέχρι το 2009 σας λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, στον λόγο της αντρικής μου τιμής, δεν είχα καμία επίγνωση για αυτήν την κατάσταση"!
Ενα επιχείρημα που προφανώς ελάχιστους πείθει, καθώς, ως γνωστόν, ο Α. Σπηλιωτόπουλος είχε διατελέσει και υπουργός Παιδείας και άρα μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής, την οποία ο τότε πρωθυπουργός συγκαλούσε κάθε Τρίτη.

Στο πλαίσιο αυτών των συνεδριάσεων τόσο ο Γ. Αλογοσκούφης (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008), όσο και ο Γ. Παπαθανασίου (το 2009) έθεταν τα θέματα της οικονομίας. Κατά συνέπεια, αποκλείεται ο Αρης Σπηλιωτόπουλος να μην είχε... ακούσει κάτι για τα τεράστια οικονομικά και δημοσιονομικά αδιέξοδα που αντιμετώπιζε ήδη από τότε η χώρα.
Εικασίες και συμπεράσματα
Εάν, ωστόσο, δώσει κανείς βάση στον ισχυρισμό Σπηλιωτόπουλου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής θα έπρεπε να κρατούσε "κρυφά" τα πραγματικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας εκείνη την περίοδο, κάτι που, εάν συνέβαινε, σαφώς και δεν είναι στα υπέρ του τότε πρωθυπουργού...
Εκτίθενται... βαρέως στην κοινή γνώμη
Η αλήθεια, όμως, είναι μάλλον πιο απλή. Ο Α. Σπηλιωτόπουλος ήταν από εκείνους τους "γαλάζιους" που επέλεξαν, μετά την απόφαση Καραμανλή να πάει σε εκλογές και μετά το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου, να "βγάλουν την ουρά τους απέξω" και να ρίξουν όλη την ευθύνη στον πρώην πρωθυπουργό και τον Γ. Σουφλιά.
Σήμερα , τέσσερα χρόνια μετά, ορισμένοι επιχειρούν -με λάθος τρόπο, αναμφίβολα- να στηρίξουν τον πρώην πρωθυπουργό και να τον "αθωώσουν". Δυστυχώς, όμως, ούτε αυτό καταφέρνουν, γι' αυτό και εκτίθενται στα μάτια της κοινής γνώμης...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...