Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Παραίτηση με πολιτικό χρώμα

Αναγνωρίζω ότι η συγκυβέρνηση είναι ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα για την ελληνική πολιτική κουλτούρα και μάλιστα σε συνθήκες εντεινόμενης κρίσης. Ωστόσο, ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται σε μια τέτοια συγκυρία να χάνεις κρατικά στελέχη που ενσαρκώνουν αυτό που θα λέγαμε «συνέχεια του κράτους». Για την ακρίβεια, πώς είναι δυνατόν να τα αφήνεις να φύγουν...
ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ στη Μαρία Ασημακοπούλου, η οποία παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη θέση της επικεφαλής της αντιπροσωπείας του υπουργείου Οικονομικών στις Βρυξέλλες. Σημειώνω ότι η εν λόγω υπάλληλος είχε προετοιμάσει την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ και από το 2009 μέχρι σήμερα υπήρξε ο βασικός σύνδεσμος του υπουργείου Οικονομικών με τις υπηρεσίες της Κομισιόν και στη συνέχεια με την τρόικα. Ηταν ο άνθρωπος που μιλούσε καθημερινά με τους τροϊκανούς όταν βρίσκονταν στις Βρυξέλλες, ενώ τους συνόδευε όταν έρχονταν στην Αθήνα. Μου λένε ότι ένα πλεονέκτημα της Ασημακοπούλου είναι το γεγονός ότι η ίδια υπήρξε ευρωυπάλληλος, ενώ ο δανός σύζυγός της είναι εκ των νυν γενικών διευθυντών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοιχεία που της είχαν επιτρέψει να αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τα στελέχη της τρόικας.
Η ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ στο ΠΑΣΟΚ Ασημακοπούλου, όμως, παραιτήθηκε. Πηγή μου στο υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι η παραίτηση συνδέεται με την κόντρα της υπαλλήλου με τον επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, πρέσβη Θόδωρο Σωτηρόπουλο. Η πηγή μου υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας επιχείρησε να παίξει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στους δύο προαναφερθέντες για να βρεθεί λύση, αλλά μάταια.
ΕΤΕΡΑ ΠΗΓΗ μου, ωστόσο, η οποία γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στις Βρυξέλλες, επιμένει ότι η Ασημακοπούλου παραιτήθηκε επειδή αντιλήφθηκε ότι με τη νέα τάξη πραγμάτων δεν αντιμετωπιζόταν ως πρόσωπο εμπιστοσύνης, αλλά ως πρόσωπο που έπρεπε να τεθεί υπό πολιτική κηδεμονία. Μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι γνωρίζουν τι πραγματικά έχει συμβεί. Πληροφορούμαι, ωστόσο, ότι η αντικαταστάτριά της είναι πρόσωπο που έχει στενές σχέσεις με το Μαξίμου. Τα συμπεράσματα δικά σας. 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...