Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Εκτός “Κ” η Μπουγάτσου

Mar 15, 2007
Τέλος για την Αριστέα Μπουγάτσου και από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Η διοίκηση της εφημερίδας ανακοίνωσε σήμερα, την προδιαγεγραμμένη από το καλοκαίρι, απομάκρυνση της μαχητικής ρεπόρτερ που με τα δημοσιεύματα της, σχετικά με σκάνδαλα και διαπλοκή, αλλά και με την καταγγελία της -που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ- για υποκλοπές δημοσιογράφων είχε ταράξει τα νερά και είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από πολλές επιχειρηματικές και πολιτικές κατευθύνσεις.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ 
Όλα ξεκίνησαν την άνοιξη του 2007 όταν το ραδιοφωνικό δίδυμο Χάρη Μπότσαρη-Αριστέας Μπουγάτσου έριχνε καθημερινά βόμβες μεγατόνων από το ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ στην πρωΪνή εκπομπή "Μέσες άκρες" που διατηρούσε την πρώτη θέση στις ακροματικότητες. Αγαπημένος στόχος των δυο δημοσιογράφων ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης και εσχάτως ο εκδότης-διευθυντής του «Βήματος» Σταύρο Ψυχάρη τον οποίο κατηγόρησαν για εμπλοκή στην προμήθεια των αεροσκαφών «Eurofighter».

Μετά τις αγωγές ύψους 1 εκ. ευρώ που υπεβλήθησαν από την πλευρά Ψυχάρη, και χαρακτήριζαν τις εκπομπές ως «παραλήρημα χαλκευμένων ψευδολογιών και ανακριβειών, που θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου χωρίς να παρατίθεται το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο» η διοίκηση του σταθμού αναγκάστηκε να κόψει την εκπομπή στις 11 Ιουλίου. Μάλιστα ο ίδιος ο διευθυντής του σταθμού βγήκε στον αέρα με το ακόλουθο μήνυμα: «Είμαι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και έχω ένα μήνυμα για σας. Διακόπτεται από σήμερα η εκπομπή ‘‘Μέσες Άκρες’’ του Χάρη Μπότσαρη με την Αριστέα Μπουγάτσου. Ο λόγος της διακοπής είναι ότι διαπιστώθηκε δυσαρμονία στις σχέσεις των παρουσιαστών-δημοσιογράφων με τον σταθμό».
Πολλοί είπαν τότε, αλλά και σήμερα, ότι οι απολύσεις ήταν απαίτηση πολλών κυβερνητικών παραγόντων που ανακουφίστηκαν από το κόψιμο της εκπομπής, αλλά και από την εξαφάνιση των "ενοχλητικών" άρθρων της κ. Μπουγάτσου σχετικά με ΔΕΚΟ και προμήθειες.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 
Η μόνη απάντηση που υπήρξε τότε ήταν από τη στήλη του Σκάκι που διατηρεί ο Χ. Μπότσαρης στην «Ελευθεροτυπία», όπου έγραφε για τη «"Θυσία" της βασίλισσας» εννοώντας την συνάδελφο του Αριστέα.
Συγκεκριμένα έγραφε: «Σε μια σκακιστική παρτίδα ο ρόλος της βασίλισσας είναι κυρίαρχος αφού είναι το πλέον ισχυρό κομμάτι της σκακιέρας» και εξηγούσε «Η βασίλισσα επιδιώκει την καταστροφή της Άμυνας του αντιπάλου, ενώ παράλληλα προστατεύει μέχρι θυσίας τη δική της παράταξη, τον δικό της Ρουά. Η αξία της είναι ισοδύναμη με την αξία 2-3 Ίππων και φυσικά πολλών Στρατιωτών, ενώ ο ρόλος της στην Τακτική και στην Επίθεση είναι ανεκτίμητος. Φυσικά, η χρησιμότης μιας θυσίας αποδεικνύεται στο τέλος, στην Ανάλυση της παρτίδας».
«Αρχάριοι σκακιστές αδυνατούν να κατανοήσουν τον ρόλο και τη χρησιμότητα της βασίλισσας και θεωρούν ότι κάθε "θυσία" μπορεί να οδηγήσει σε θρίαμβο, σε νίκη ιδίως, όταν με αξιοθρήνητες "κινήσεις" αποδεικνύουν ότι δεν "υπηρετούν" τη "σωστή" πλευρά και παίζουν το "παιχνίδι" του αντίπαλου ναρκοθετώντας τις θέσεις της δικής τους "παράταξης". Το άρθρο κατέληγε σημειώνοντας πως «Υπάρχουν όμως σκακιστές που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις "παρατάξεις", τα "κέρδη" και τις "ζημιές" και δεν μπορούν επίσης να εκτιμήσουν την αξίας μιας βασίλισσας, γι' αυτό και μπορεί να τη "θυσιάσουν" με αποτέλεσμα τη δική τους ολική καταστροφή».
Λέτε τώρα μετά την αποκαθήλωση της βασίλισσας και από τη ναυαρχίδα να έχουμε και δεύτερη απάντηση; Αναμένουμε…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...