Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

"Προοδευτικός ριζοσπαστικός χώρος"


Mέ έντονη την παρουσία ανθρώπων προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ και στελεχών της ΔΡΑΣΗΣ πραγματοποιήθηκε απόψε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών "Δυναμική Ελλάδα", όπου παρουσιάστηκε και το λογότυπό της.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο ενώ συντόνισε η Αθηνά Γιαννακού (αναπλ. καθηγήτρια ΑΠΘ).
Μίλησαν o Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης (Επιχειρηματίας), ο Ορέστης Καλογήρου (καθηγητής ΑΠΘ), ο Μιχάλης Κούτρας, (Ιατρός - Νευρολόγος) και ο Ανδρέας Γιαννακόπουλος (Φοιτητής Πανεπιστημίου Πατρών).
Βασικός ομιλητής ήταν ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στην Ελλάδα που θέλει ο "προοδευτικός ριζοσπαστικός χώρος".

Από την εκδήλωση συγκρατούνται τα ακόλουθα:
- Η Κίνηση Πολιτών θα μετατραπεί σε Πολιτική Κίνηση και επιζητεί τη συνεννοήση με άλλες δυνάμεις του χώρου με σκοπό την κοινή πολιτική έκφραση και την εκλογική σύμπραξη.
- Ο ευρωβουλευτής Θεοδ. Σκυλακάκης, που παρίστατο και απηύθυνε μικρό χαιρετισμό, δήλωσε ότι εκπροσωπεί τη "δράση"...
- Παρίστατο επίσης, εκπρόσπωπος της ΔΗΜ.ΑΡ.,  με την οποία ήδη έχει προγραμματιστεί εκδήλωση (όπως και με τη "δράση").
- Ο Πρόεδρος της "Φιλελεύθερης Συμμαχίας" Γρηγόρης Βαλιανάτος, σε σύντομη παρέμβασή του δήλωσε, ότι θα συμμετάσχει στην πολιτική ζήμωση του χώρου. 
- Ο διευθυντής της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ., πρώην βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρης Τσιρώνης, που επίσης χαιρέτησε, μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Ανδρέα Λοβέρδου.
Συνάγεται η έκδηλη αγωνία ανθρώπων, που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που όμως δεν ταυτίζονται με τα σημερινά απομεινάρια των κομμάτων αυτών και οι οποίοι επιθυμούν κάπως να εκφραστούν.
Τι κοινό μπορεί να έχουν φιλελεύθεροι, κεντροδεξιοί, πρώην κρατιστές, ΠΑΣΟΚοι και "Αριστεροί" της γενιάς του Πολυτεχνείου, που επιτέλους δεν πάνε σπίτι τους, είναι απορίας άξιον.
Το σίγουρο είναι ότι οι όποιες κινήσεις στο χώρο, άμεσες ή μελλοντικές θα συμπαρασύρουν τις πολιτικές εξελίξεις, δεδομένης και της υποστήριξης που τυγχάνουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις από κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...