Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Οι βουλευτές στο facebook και το twitter

Του Νίκου Σβέρκου

«Τιτιβίσματα», κόντρες, σχόλια και ειρωνείες. Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν τις παρεμβάσεις των
πολιτικών σε twitter και facebook που συχνά προβοκάρουν, ενίοτε αντιτίθενται στις επίσημες γραμμές των κομμάτων, ενώ οι διατυπώσεις «αποκαλύπτουν» συμπεριφορές που αποφεύγουν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.
 Ολα τα κόμματα χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, πλην του ΚΚΕ που έχει καταγγείλει επανειλημμένα προβοκάτσιες.

 - Ο Α. Γεωργιάδης και ο Γ. Μουρούτης από τη Ν.Δ. «τιτιβίζουν» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
 Και οι δυο, ενίοτε συντονισμένα, επιτίθενται στο «αντιμνημονιακό μπλοκ» με «εμφυλιοπολεμικές» εκφράσεις, με τον μεν βουλευτή να παρομοιάζει με «φάλαγγα» την Κ.Ο. της Ν.Δ. και τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού να χαρακτηρίζει δημοσιογράφους της ΕΡΤ «ροζ παπαγαλάκια».
 - Στον ΣΥΡΙΖΑ ο πιο δραστήριος βουλευτής είναι ο Δ. Παπαδημούλης.
 Οι παρεμβάσεις του γίνονται συχνά πριν υπάρξει επίσημη απάντηση από την Κουμουνδούρου, προτιμά τις προσωπικές δηλώσεις-ατάκες και δεν λείπουν οι «παρατηρήσεις» προς συντρόφους του, όπως η νουθεσία προς τον Π. Λαφαζάνη για «αυτογκόλ και μπανανόφλουδες».
 - Ο πράσινος πιονέρος του twitter είναι δικαιωματικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
 Ο βετεράνος πολιτικός ξεπερνά τον τηλεοπτικό εαυτό του, ενώ τελευταία εξασκεί το φαρμακερό ταμπεραμέντο του πάνω σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
 «Ο Βενιζέλος μάζεψε στο ΠΑΣΟΚ την παρέα του και τώρα ζητά βοήθεια» τιτίβισε ο πρώην υπουργός προ εβδομάδων, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Κ. Σκανδαλίδη συμπληρώνοντας «πάντα ήσουν μ’ αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία».
 - Ο Πάνος Καμμένος, που ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός του από το facebook, συχνά πυκνά «αποκαλύπτει» σκάνδαλα και απαντά στις επιθέσεις νεοδημοκρατών.
 - Ο Γρηγόρης Ψαριανός πάντως έχει διττή ηλεκτρονική προσωπικότητα.
 Οι επίσημοι λογαριασμοί του είναι είτε ανενεργοί είτε διεκπεραιωτικοί, αλλά διατηρεί στο facebook λογαριασμό με το όνομα «Λουκάς Σιδηρόπουλος».
 Από εκεί βρίζεται αδιαλείπτως με άλλους χρήστες, κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες, επαναλαμβάνοντας τα περί «φασιστών του ΣΥΡΙΖΑ» και «αριστερών χειρότερων από τον Βορίδη».
 - Η Χρυσή Αυγή πάντως έχει ειδίκευση στο θέμα, καθώς υπολογίζεται ότι δεκάδες μέλη της διατηρούν πολλαπλούς λογαριασμούς και επιτίθενται σε χρόνους ρεκόρ σε όποιον τους πιάνει στο στόμα του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...