Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Ημερίδα για τη διαφθορά 20 11 2012  |   19:00
RADISSON BLU PARK HOTEL, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10   |   ΑΘΗΝΑ
Αποτελεί εθνική προτεραιότητα η καταπολέμηση της διαφθοράς, με την έννοια της δωροδοκίας, του εκβιασμού, του νεποτισμού, της υπεξαίρεσης χρημάτων, της δωροληψίας, της κατάχρησης, της πλαστογραφίας και των άλλων μορφών όπως, της φοροδιαφυγής, της δασμοδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της εγκληματικής επιχειρηματικότητας, του ξεπλύματος χρήματος και των παρανομιών στη διακίνηση προϊόντων. 
Λόγω αυτής της εθνικής ‘’ασθένειας’’ φθάσαμε στα τεράστια ελλείμματα, στην Τρόϊκα και στη δεινή θέση να γίνουμε παγκόσμι
ο παράδειγμα προς αποφυγή. 

Για την ‘’κοινωνία αξιών’’, η ριζική αντιμετώπιση αυτής της "ασθένειας" είναι θεμελιώδης προϋπόθεση προκειμένου το σχέδιο ανασυγκρότησης, οι νόμοι και οι πολιτικές να οδηγήσουν αποτελεσματικά σε βελτιωτικές αλλαγές.
Στo πλαίσιο του κρίσιμου αγώνα μας κατά της διαφθοράς, διοργανώνουμε ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητές που γνωρίζουν σε βάθος τα ζητήματα της διαφθοράς και κατέχουν την τεχνογνωσία που αφορά στην πάταξή της, λόγω της πολύχρονης εμπειρίας τους σε σχετικές καίριες θέσεις της πολιτείας. 

Συμμετέχουν οι:
- Λ. Ρακιντζής, Εισαγγελέας και Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης
- Γ. Κορομηλάς, Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου
- Δ. Μάρδας, Καθηγητής ΑΠΘ και πρώην Γενικός Γραμματέας Προμηθειών του Υπουργείου Ανάπτυξης 
- Π. Μποχώρης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΙΑΣΩ, πρώην Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Υγείας και ΣΔΟΕ
- Κ. Μπακούρης, Πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης “ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ”
- Εκπρόσωπος της δράσης πολιτών “ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ”
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 19.00 έως 21.00, στο Ξενοδοχείο ‘’Radisson Blu Park’’ (πρώην ΠΑΡΚ), Λ. Αλεξάνδρας 10.
Η "κοινωνία αξιών" καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτήν την ανοικτή εκδήλωση, ώστε όχι μόνο να ενημερωθούν σφαιρικά, αλλά και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...