Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Σκυλακάκης: Απαράδεκτη η επιβολή αγγελιόσημου στη διαδικτυακή διαφήμιση

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης την επιβολή αγγελιόσημου στη διαδικτυακή διαφήμιση, καθώς όπως υποστηρίζει παραβιάζει κάθε αρχή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Οπως τονίζει «η πρόταση για την επιβολή αγγελιοσήμου στις διαδικτυακές διαφημίσεις είναι απαράδεκτη καθώς έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τις βασικές αρχές ενός ορθολογικού και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος».

Οπως εξηγεί ο ευρωβουλευτής η επιβολή του αγγελιόσημου αντιβαίνει «κατ' αρχάς στην αρχή ότι οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να είναι εξατομικευμένες και να συνδέονται άμεσα με την εργασία που προσφέρει ο κάθε εργαζόμενος».
Κατά δεύτερον συνεχίζει ο κ. Σκυκλακάκης η επιβολή του αγγελιοσήμου αντιβαίνει την αρχή ότι οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να αφορούν μόνο αυτούς οι οποίοι πρόκειται να επωφεληθούν από τη μελλοντική τους ανταπόδοση και όχι να επιβαρύνουν τρίτους και καταλήγει λέγοντας πως «υπονομεύει τη νέα δυναμική αγορά των διαδικτυακών ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι στα οποία εν ονόματι των οποίων υποτίθεται ότι θα επιβληθεί ο φόρος αυτός- θα δουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να υφαρπάζονται για να βουλώσουν τις τρύπες που δημιούργησε η ασφαλιστικά άσωτη διαχείριση των τεράστιων πόρων που συγκεντρώθηκαν από τον συγκεκριμένο πόρο υπέρ τρίτων τις τελευταίες δεκαετίες».
«Το πολιτικό σύστημα το οποίο, με την συμμετοχή των όμαιμων συνδικαλιστικών ηγεσιών, έχει την βασική ευθύνη για την άσωτη ασφαλιστική διαχείριση, ας βρει άλλο τρόπο να τα επιλύσει τα ελλείμματα που δημιούργησε», κλείνει στη δήλωσή του ο κ. Σκυλακάκης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...