Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Αγγελιόσημο 20% και στο διαδίκτυο!Σοβαρότατες εξελίξεις στο χώρο του διαδικτύου και του κλάδου της Επικοινωνίας προμηνύει διάταξη που παραδόθηκε από τα ασφαλιστικά Ταμεία ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ στους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών και η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει επέκταση του αγγελιοσήμου στις διαδικτυακές ιστοσελίδες σε ποσοστό 20%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατανομή του θα γίνει με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Πιο συγκεκριμένα, η σχετική πρόβλεψη υπάρχει σε διάταξη που κατατέθηκε από τα Ταμεία για ένταξη στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται ως μισθωτοί σε ιντερνετικές ειδησεογραφικές σελίδες, τις οποίες κατέχουν εφημερίδες, τηλεοπτικοί ή ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και ανεξάρτητα ειδησεογραφικά sites. Η σχετική τροπολογία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αφού εάν τελικά «περάσει», αναμένεται να επιβαρύνει αισθητά τη διαφήμιση στο διαδίκτυο, κάτι που μόνο καλό δεν θα είναι τόσο για το μέσο, όσο και για τους διαφημιζόμενους.
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο είχε συμπεριληφθεί και πάλι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Ιουνίου του 2010, το οποίο προέβλεπε την ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) των συντακτών ηλεκτρονικών εφημερίδων, sites, portals στο διαδίκτυο και την επιβολή αγγελιοσήμου και στο Internet. Τότε υπολογίζονταν σε 21,5% όπως για τη διαφήμιση στην τηλεόραση. Οι έντονες αντιδράσεις ανάγκασαν τον τότε Υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, να το αποσύρει και μάλιστα να τονίζει τότε, ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η σχεδιαζόμενη επιβολή αγγελιοσήμου και στο διαδίκτυο. Με σχετικές ανακοινώσεις τους εκείνη την περίοδο είχαν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους το IAB Hellas, η ΕΔΕΕ, ακόμα και το IAB Europe. Το όλο θέμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...