Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Πρώτη συνάντηση της “Δυναμικής Ελλάδας”Με μεγάλη επιτυχία έγινε η πρώτη συνάντηση της “Δημιουργικής Ελλάδας” του πολιτικού φορέα της κίνησης των πολιτών που προωθεί ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
Σε ένα μοντέρνο επιβλητικό περιβάλλον με άρωμα Νέας Υόρκης και τζάζ μουσική και στην  κατάμεστη αίθουσα του “Τσάι”, ο Ηλίας Μόσιαλος παρουσίασε τον πολιτικό φορέα προβληματισμού για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς. Από νωρίς και πολύ πριν τις 8μμ, που είχε οριστεί ως η ώρα έναρξης, η αίθουσα είχε γεμίσει και ο κόσμος πλέον επεκτάθηκε σέξω στο δρόμο.  Πολίτες και από μέρη εκτός Αθηνών έδωσαν το παρόν και άκουσαν με ενδιαφέρον και αγωνία για τη χώρα την ομιλία του κου Μόσιαλου. Αρκετοί δε από αυτούς πήραν το μικρόφωνο και απευθύνανε ερωτήσεις στον τέως υπουργό.

Η Ομιλία
Η ομιλία κινήθηκε γύρω από τα αγωνία για την κρίσιμη κατάσταση στη χώρα και την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς.  Ο κος Μόσιαλος παρουσίασε το εγχείρημα του ξεκαθαρίζοντας ότι ο φορέας αυτός δεν δημιουργείται για να ικανοποιήσει προσψπικές πολιτικές φιλοδοξίες αλλά κυρίως είναι κίνηση πολιτών και κάλεσε τους πολίτες από όλους τους χώρους και στο διάστημα που εκτείνεται από τη ΝΔ μέχρι και την αριστερά να συμμετάσχουν επί ίσοις όροις στην κίνηση. Απέφυγε να κατονομάσει ποιοι χώροι είναι αυτοί, λέγοντας μάλιστα ότι αυτομάτως αυτό θα έδινε τροφή στην παραπολιτική, αλλά σε ερώτηση πολίτη που του έγινε για το εάν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συμεπριλαμβάνονται σε αυτό το κάλεσμα, ανέφερε ότι σαφώς θα μπορούσαν να είναι οι χώροι αυτοί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ
Mosialos eventΑναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο τέως υπουργός μίλησε καθαρά λέγοντας ότι έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς δεν έχει κυβερνήσει και τα στελέχη του δεν έχουν συμμετάσχει στη νομή της εξουσίας.  Δεν παρέλειψε να  αναφέρει ότι έχει μεγάλη απήχηση στις νεαρές ηλικίες σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που αυτό κάτι σημαίνει, ότι δηλαδή οι άνεργοι νέοι και οι νέοι που δεν βρίσκουν ελπίδα στρέφονται προς το ΣΥΡΙΖΑ. Ο τέως υπουργός πάντως ανέφερε ότι παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει κάτι καινούριο αλλά το παλαιό πολιτικό σύστημα μεταλλαγμένο.
ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Στη συνέχεια ο κο Μόσιαλος αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει η χώρα για μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι αυτή η ανάγκη θα πρέπει να εξηγηθεί στους απλούς πολίτες σε μία γλώσσα κατανοητή. Να τους εξηγήσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο τέως υπουργός, λέγοντας τουςγιατί ένας νέος από μια φτωχή γειτονιά της πρωτεύουσας έχει λιγότερες πιθανότητες και δυνατότητες να κάνει μεταπτυχιακό από ένα νέο των ακριβών προαστείων της Αθήνας, τονίζοντας έτσι την ταξικότητα του προβλήματος.
Σε άλλο παράδειγμα, ο κος Μόσιαλος, ανέφερε για την κατάσταση στα νοσοκομεία λέγοντας σωστή υγεία σημαίνει να μην χρειάζεται να πουλήσεις το σπίτι σου για να έχεις την απαραίτητη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Ο κος Μόσιαλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί βεβαίως στην κρατική τηλεόραση η οποία παρόλες τις υψηλές δαπάνες και το πολυάριθμο προσωπικό που απασχολεί δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει μια αξιόλογη σειρά μυθοπλασίας υψηλού επιπέδου. Ο κρατισμός και η ροπή προς τους εκάστοτε κυβερνούντες είναι  κανόνας πλέον της κρατικής τηλεόρασης η οποία ανάλογα με την επικρατούσα πολιτική κατάσταση κινείται και προς την ανάλογη κατεύθυνση.
ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Στη συνέχεια επακολούθησαν πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από τους πολίτες που πλήτονται από την κρίση και την κατάρευση του πολιτικού συστήματος και οι οποίοι αναζητούν κάτι καινούριο. Ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση πολίτη ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα για ρεμούλες και πλαστές υπερωρίες που γίνονται στο δημόσιο με το οποίο συνεργάζεται αλλά και για το ότι πρέπει να εξηγήσει στους γονείς του γιατί πρέπει να μειωθεί η σύνταξη των 600 ευρώ για να έχουν κάποιοι στο δημόσιο προνόμια και την ασφαέλια του μηνιαίου μισθού.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Αλλος πολίτης έκανε λόγο για την πλήρη απαξίωση των εργαζομένων στο ιδιωτικό τομέα που πλήτονται σε μια εργασιακή ζούγκλα ενώ κανείς δεν μιλάει για αυτούς καθώς δεν αποτελούν κοματική πελατεία. Τόσες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και δεν ακούστηκε τίποτα ανέφερε. Είναι αυτό που αλλιώς ονομάζεται χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν φωνή.  Εγώ συμπληρώνω ότι οι όποιες ασθενείς φωνές ακούγονται περιστασιακά γίνονται απλά για λόγους βιτρίνας.
Μετά το τέλος των ομιλιών δημιουργήθηκαν πηγαδάκια, και έξω στο δρόμο και οι πολίτες συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση στη χώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...