Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής αποτελεί ένα όνειρο μιας ομάδα νέων ανθρώπων που πριν από περίπου 4 χρόνια ξεκίνησαν την δημιουργία του, με την πεποίθηση ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται και κυρίως να είναι ελεύθερη σε όλο το κοινωνικό σύνολο.
Η εδραίωση της πληροφορικής και της τεχνολογία των υπολογιστών στην καθημερινή ζωή, η πανταχού εφαρμογή τους, καθώς και η ραγδαία διάδοση των υπολογιστών οδήγησε και οδηγεί τους κατασκευαστές της πληροφορικής στο να εξελίσσουν συνεχώς τα προϊόντα τους και να παρουσιάζουν πολύ συχνά νέες συσκευές. Το γεγονός αυτό θέτει πολύ γρήγορα τις συσκευές στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της πληροφορικής και μας επιτρέπει να θεωρούμε μουσειακό είδος αντικείμενα που παροπλίζονται πολύ γρήγορα εξαιτίας της ταχύτατης ανάπτυξης της.

Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις γέννησαν την ιδέα να συγκεντρωθούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας σε έναν ενιαίο χώρο, στον οποίο θα εκτίθενται συσκευές και προγράμματα από τον κόσμο της πληροφορικής και θα απεικονίζεται η εξέλιξή τους μέσα στις τελευταίες δεκαετίες.
Μέσα από τη μεγάλη συλλογή ηλεκτρονικών υπολογιστών και αντικειμένων από το χώρο της πληροφορικής, που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, υλοποιείται ο βασικός στόχος του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, δηλαδή η γνωριμία του κοινού με την ιστορία της πληροφορικής καθώς και η παρακολούθηση της διαρκούς εξέλιξής της κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Το Μουσείο βρίσκεται υπό την νομική σκέπη ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με την επωνυμία "Ίδρυμα Πληροφορικής" , το οποίο τελεί υπό την έγκριση ( Α.Π. 1075297 30.07.2009) του Υπουργείου Οικονομικών και των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού. Επίσης στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής έχει παραχωρηθεί η αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το μουσείο στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.elmp.gr/
καθώς και μέσω του e-mail επικοινωνίας: info@elmp.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...