Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Η επόμενη κρίση έχει ήδη αρχίσει…

Τι καταλάβαμε από την 19η Σύνοδο Κορυφής στα τέλη του Ιουνίου 2012; Καταλάβαμε ότι η Ευρώπη από δω και πέρα θα κάνει προγράμματα διάσωσης χωρών χωρίς το καταραμένο ΔΝΤ, τα δε «μνημόνια» των χωρών αυτών θα είναι χαλαρά, δεν θα είναι σαν αυτόν τον εφιάλτη της Ελλάδας, οι Τράπεζες θα χρηματοδοτούνται απευθείας και όχι μέσω των κρατών. Αν είχε γίνει αυτό στην Ελλάδα, το χρέος μας θα ήταν 50 δις ευρώ μικρότερο! Αλλά δεν έγινε. Διότι έπρεπε να δουν πώς ΘΑ γίνει. Τώρα οι χώρες που θα εντάσσονται στον μηχανισμό στήριξης, δεν «θα φτύνουν αίμα», όπως έπαθε η Ελλάδα.
Αυτό θα πει τρανταχτά ότι: Ο περιβόητος μηχανισμός στήριξης που δεν υπήρχε πριν από το «Ελληνικό πρόβλημα», ήταν ένα Πειραματικό Εργαστήριο του Συστήματος για να κατασκευάσει επειγόντως τα εργαλεία της νέας οικονομικής εποχής. Χρησιμοποίησε λοιπόν την καμπούρα του Ελληνικού λαού, του πιο ευάλωτου, αλλά και του πιο ευερέθιστου, για να ερευνήσει και να στερεώσει την ασφαλέστερη μέθοδο, με την οποία θα έλυνε το δομικό πρόβλημα της Ευρώπης, το οποίο φυσικά ήταν απείρως μεγαλύτερο από το Ελληνικό.

Το γράφαμε από το 2008: «Ο καπιταλισμός φτάνει στην κορύφωση των εσωτερικών του αντιθέσεων, χρειάζεται και γι’ αυτό αναζητά εναγωνίως νέα εργαλεία πολιτικής σκέψης και συμπεριφοράς». Γράφαμε ότι στα Αμερικανικά πανεπιστήμια διδασκόταν τα τελευταία χρόνια ο Κάρολος Μαρξ (1818 – 1883), ο οποίος είχε προβλέψει πριν από 120 τόσα χρόνια τα χαρακτηριστικά της κορύφωσης του καπιταλισμού. Μιλούσαμε για τα νέα εργαλεία που χρειάζονταν οι Δυτικοί και δεν είχαν ως τότε. Βλέποντας τώρα τα αποτελέσματα της 19ης Συνόδου κορυφής, θα καταλάβουμε και κάτι ακόμα, το οποίο θέλουμε βολικά να ξεχνάμε: Θα έρθει ώρα που θα δικαιωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, διότι αυτός ήταν που ζητούσε την δημιουργία αυτού του μηχανισμού και τότε δεν τον άκουγε κανείς. Δεν ήταν ανυποψίαστος ο Γιώργος. Ήξερε. Το μόνο που δεν κατάλαβε, ήταν ότι θα τον θυσίαζαν οι πληροφοριοδότες του, όταν «θα είχε ολοκληρώσει τη δουλειά».
Μπορούμε λοιπόν τώρα να συμπεράνουμε επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι (που τότε «έκαναν τον δύσκολο») έπαιζαν θέατρο, διότι ήθελαν διακαώς αυτό που έλεγε ο Γιώργος, αλλά δεν είχαν τρόπο να το σερβίρουν στα παρλαμέντα τους. Και βρήκαν τον καλύτερο. Θα κατανοήσουν κάποτε άπαντες ότι το αίτημα του Γιώργου δεν ήταν ανάγκη της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής. Διότι (θα το δούμε τα επόμενα χρόνια) η Δύση θέλει να οργανωθεί και να οχυρωθεί, επειδή φοβάται την επόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση, την θηρία κρίση που, αυτή τη φορά θα ξεκινήσει από την Κίνα. Και να γιατί:
Η Κίνα οφείλει τον τρομαχτικό ρυθμό της ανάπτυξής της (8,2% για το 2012) σε ένα οικοδομικό όργιο. Έχει χτίσει 20 πόλεις των 12 εκατομμυρίων κατοίκων η καθεμιά. Μόνο που… 65 εκατομμύρια διαμερίσματα μένουν απούλητα! Παρ’ όλα αυτά, η Κίνα (η οποία κρατάει στα χέρια της την οικονομία της Αμερικής) δε μπορεί να σταματήσει να χτίζει! Και συνεχίζει να φτιάχνει νέες πόλεις – φαντάσματα, όπου δεν θέλει να ζήσει κανείς… Μόλις 100.000 διαμερίσματα έχουν πουληθεί… Ως πότε όμως θα μπορεί να γίνεται αυτό; Κάποια ώρα το σύστημα θα καταρρεύσει νομοτελειακά! Η Κίνα θα γνωρίσει μια ύφεση χειρότερη από… την Ελληνική! Ο οικονομικός πάταγος θα είναι τέτοιος που η έκρηξη του ηφαιστείου Γελοουστόουν της Αμερικής θα έκανε μικρότερη ζημιά στον πλανήτη… Αυτά να τ’ ακούσουν κι εκείνοι που ήθελαν βοήθεια από τη Ρωσία και την Κίνα …
Οι Ευρωπαίοι μας χρησιμοποίησαν όντως, ήταν ανήθικο, αλλά, τελικά, θα είναι προς το συμφέρον μας να μείνουμε μαζί τους. Για να σωθούν αυτοί και οι Αμερικανοί (από την επόμενη κρίση) θα σώσουν κι εμάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...