Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Μία απάντηση στους Financial Times Deutschland

Της Γεωργίας Πανοπούλου*
 
Έχετε απόλυτο δίκαιο ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει ένα κοινό συμφέρον, και αυτό είναι η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και την Ευρώπη. Μάλιστα, αυτό είναι και το κοινό συμφέρον όλων των Ευρωπαίων. Όχι για να αποφύγουν το κόστος μιας κατάρρευσης της Ελλάδας, αλλά γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει σε βάθος χρόνου μια ένωση που έχει τόσο χαμηλό πήχυ εξόδου. Φέτος οι ΗΠΑ γιορτάζουν τα 236 χρόνια από την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Μέσα στα επόμενα 236 χρόνια είναι απόλυτα βέβαιο ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκτός της Ελλάδας, θα αντιμετωπίσουν μια κατάσταση στην οποία η ακραία ύφεση θα συνδυάζεται με απρόβλεπτες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Δεν μπορεί να είναι το θεμέλιο μιας δυνατής και δημοκρατικής ένωσης η συλλογική τιμωρία εκείνων των λαών που κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες ύφεσης και κοινωνικής κρίσης θα ψηφίζουν μια φορά στα χρονικά τους, με 20-30%, ένα ακραίο κόμμα. Όπως θα παρατηρούσε και ο Αβραάμ Λίνκολν, "We are [...] testing whether that nation [...], so conceived and so dedicated, can long endure".

Παρά τα φαινόμενα, οι Έλληνες πολίτες δεν ζητούν πολυτελή και άκοπο βίο σε βάρος των άλλων Ευρωπαίων πολιτών. Σας θυμίζω ότι ο μέσος Έλληνας  πληρώνει τους υπέρογκους –  μη ανταποδοτικούς - φόρους του και  δουλεύει – εφόσον έχει δουλειά εννοείται –  πολύ περισσότερο από τον μέσο Γερμανό εργαζόμενο και για πολύ λιγότερα. Πώς μπορεί μια ένωση να θεωρεί ότι βασίζεται στις αρχές του ουμανισμού αν είναι έτοιμη να εξοστρακίσει  έναν Ευρωπαίο πολίτη, έστω τιμωρώντας τον για τα κρίματα συμπολιτών του,  μόνο και μόνο επειδή η επιλογή του σε κάποιες εκλογές είναι αδιέξοδη; Αναλογιστείτε ότι σε αυτές τις εκλογές η επιλογή του Έλληνα είναι να ψηφίσει είτε εκείνους που κατέστρεψαν τη χώρα, έχοντας διαφθαρεί σε απίστευτο βαθμό από τεράστιες ποσότητες μαύρου πολιτικού χρήματος ή, εναλλακτικά, να ψηφίσει επαγγελματίες οπορτουνιστές, που έχουν επίσης δυναμώσει αρπάζοντας κρατικά κονδύλια ή ακόμα και μαύρο πολιτικό χρήμα. Σας θυμίζω επίσης ότι πριν 20 χρόνια, ο κ. Σαμαράς εγκατέλειψε την κυβέρνηση του κόμματος του οποίου τώρα ηγείται, και το 1993 ενορχήστρωσε την κατάρρευση της τότε μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης τη στιγμή που προσπαθούσε να ιδιωτικοποιήσει την κρατική εταιρία τηλεπικοινωνιών. Αυτό το συμβάν έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς τους Γερμανούς, καθώς μέσω των προμηθειών της εταιρίας αυτής, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, έρρεε ο πακτωλός του μαύρου πολιτικού χρήματος της Siemens, ο οποίος ενδυνάμωσε για δεκαετίες τους διαφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς. Έτσι, αυτοί είχαν τα μέσα να εξοστρακίσουν για 20 χρόνια από την πολιτική σκηνή όποιον ήταν έντιμος και μεταρρυθμιστής.
Φίλοι Γερμανοί, σας εύχομαι ολόκαρδα να μην βρεθείτε ποτέ μπροστά στην κάλπη με τα ίδια διλήμματα με τα οποία θα βρεθεί αυτή την Κυριακή ο έλληνας ψηφοφόρος. Και σας ζητώ να μην επιλέξετε τη συλλογική τιμωρία ενός λαού, αλλά να τον βοηθήσετε να αποτινάξει εκείνες τις δυνάμεις που τον έχουν φέρει ως εδώ, και έτσι να κερδίσει την ευκαιρία να γίνει σταδιακά ένα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας για το οποίο θα μπορείτε να είστε περήφανοι.
Ο τρόπος να το κάνετε αυτό είναι α) να αποφεύγετε δηλώσεις που μπορεί αυτή τη στιγμή να ενισχύσουν ακριβώς εκείνες τις δυνάμεις που καλείτε τους Έλληνες να μην ψηφίσουν β) να βρείτε έναν τρόπο να στηρίξετε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας, δηλαδή τους εργατικούς έλληνες, και να μην στηρίζετε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Η Γεωργία Πανοπούλου είναι υποψήφια Επικρατείας με τον Συνδυασμό "δημιουργία, ξανά!"

(το άρθρο των FTD βρίσκεται εδώ: http://www.ftd.de/politik/europa/:wahlempfehlung-antistatheite-sto-dimagogo-widersteht-den-demagogen/70050480.html#f1f1)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...