Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Αναλύοντας την "απολογία" Τζήμερου

Διάβασα με προσοχή την "απολογία" του κου Τζήμερου.
Εμπεριέχει πολύ οργή αυτό το κείμενο. Είναι η εικόνα της κατάστασης όπως ο ίδιος την βιώνει και την αντιλαμβάνεται. Την αντιλαμβάνεται λάθος. Αποδίδει την ήττα του σε παράγοντες που έπαιξαν αμελητέο ρόλο στο αποτέλεσμα. Ας δούμε λίγο αυτούς τους παράγοντες:
1. Εφταιξε η πόλωση και ο φόβος μη βγεί πρώτο κόμμα ο Τσίπρας.
Λάθος. Εχω ένα κύκλο 20 ατόμων που είχαν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ψηφίσει δημιουργία στις προηγούμενες εκλογές. Κάποιοι προέρχονταν απο την ΝΔ κάποιοι απο το ΠΑΣΟΚ και κάποιοι απο το Κουβέλη. Επεστρεψαν όλοι στις προηγούμενες επιλογές τους και κάποιοι προτίμησαν την αποχή. Σε ότι αφορα αυτούς που ψήφισαν πασοκ και κουβελη η επέλεξαν την αποχή προφανώς δεν τους απασχόλησε καθόλου μην βγεί πρώτο κόμμα ο τσίπρας εφόσον ουτε την ΝΔ ψήφισαν. Αλλά και όσοι ψήφισαν ΝΔ συζητώντας μάζι τους διαπίστωσα ότι το έκαναν πρώτα και κύρια διότι τους απογοήτευσε η σύμπραξη με τον Μάνο και τον Βαλλιανάτο. Θεώρησαν ότι ο Τζήμερος τους κοροϊδεψε. Επαψαν να στηρίζουν δημιουργία, και τι να κάνουμε αναγκαστικά πίσω στο μαντρί μου είπαν. Εν ολίγοις έφυγαν όχι λόγω πόλωσης αλλά πλήρους αντίθεσης στις επιλογές του κου Τζήμερου.
2. Εφταιξε το εσωτερικό ξεκατίνιασμα.
Στο επιχείρημα αυτό ο κος Τζήμερος μπερδεύει τις αιτίες με τα αποτελέσματα. Το ξεκατίνιασμα ήταν το αποτέλεσμα που εισέπραξε απο τις επιλογές του. Ξεκατίνιασμα δεν θα υπήρχε εάν δεν υπήρχαν οι δικές του συμπεριφορές. Στην ουσία εδώ μέμφεται τον εαυτό του. Εκτός εάν νομίζει ότι μπορείς εν μέσω της προεκλογικής περιοδου να αποκεφαλίζεις η να περιθωριοποιείς συνεργάτες και αυτό να περάσει απαρατήρητο και χωρίς οι αποκεφαλισθέντες να αντιδράσουν.
3. Εφταιξε η λάσπη.
Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση δεν υπήρχε λάσπη αλλά δεν υπήρχε και προβολή. Τα ΜΜΕ είχαν σνομπάρει επιδεικτικά τον κο Τζήμερο και παρόλα αυτά βρέθηκαν 136.000 άνθρωποι να τον ψηφίσουν. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι ΚΑΝΕΙΣ απο τους ψηφοφόρους του κου Τζήμερου δεν περίμενε να του πουν τα ΜΜΕ ποιός είναι ο Τζήμερος. Είχαν ψάξει και τον είχαν ανακαλύψει μόνοι τους απο στόμα σε στόμα. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι δεν περίμεναν ούτε και σε αυτές τις εκλογές να ενημερωθούν απο τα ΜΜΕ εάν ο Τζήμερος είναι ιεχωβάς, προδότης και δεν ξέρω τι άλλο. Είχαν την κρίση και τον τρόπο να μάθουν μόνοι τους ποιά είναι η αλήθεια και ποιό το ψέμα. Συνεπώς ούτε η λάσπη του έφταιξε.
4. Εφταιξαν τα οργανωμένα συμφέροντα των ΜΜΕ.
Ουσιαστικά είναι το ίδιο επιχείρημα με το πιο πάνω και ισχύουν οι ίδιες απαντήσεις.
5. Εφταιξε η πίεση του χρόνου και η έλλειψη οργάνωσης.
Εδώ ο κος Τζήμερος έχει εν μέρει δίκιο αλλά μόνο σε ως προς το ότι δεν είχε καθαρό μυαλό όταν έπαιρνε αποφάσεις. Οσο για την έλλειψη οργάνωσης θα του θυμήσω ότι και στις προηγούμενες εκλογές υπήρχε έλλειψη οργάνωσης και ο ίδιος γυρνούσε σαν σβούρα την επικράτεια αλλά αρνητικό αποτέλεσμα δεν προέκυψε. Το αντίθετο.
Κατά συνέπεια κε Τζήμερε τίποτε απο τα παραπάνω δεν έφταιξε ιδιαίτερα. Εφταιξαν άλλα πράγματα που ξεχάσατε να περιγράψετε στην "απολογία" σας. Επιτρέψτε μου να σας τα υπενθυμίσω:
1. Φερθήκατε με σκαιό τρόπο σε άμεσους συνεργάτες σας που δούλεψαν για μήνες δίπλα σας και τους πετάξατε σαν στιμένες λεμονόκουπες. Η κοινωνία τέτοιες συμπεριφορές δεν τις συγχωρεί. Τάσσεται πάντα στο πλευρό της λεμονόκουπας.
2. Εμφανίσατε χαρακτήρα δικτάτορα επιβάλλοντας με το ζόρι αποφάσεις αναντίστοιχες με την επιθυμια της εκλογικής σας βάσης την οποία δεν σταθήκατε να την αφουγκραστήτε καθόλου.
3. Αλλοιώσατε τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της δημιουργίας ταυτίζοντάς την με μια παραφυάδα της συντηρητικής παράταξης την δράση, η οποία στην συλλογική συνείδηση των ελληνων εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοαστών και μόνο.
4. Δώσατε στους αντιπάλους σας εύκολα επιχειρήματα με την συμμετοχή στον συνασπισμό, του κου Βαλλιανάτου που είναι ιδιαίτερα αντιπαθής στο τμήμα του εκλογικού σώματος που σας στήριξε.
5. Εμφανίσατε απο το πουθενά στα ψηφοδέλτιά σας ανθρώπους που δημιούργησαν αρνητικούς συνειρμούς. (πρώην τραπεζίτη του Λαυρεντιάδη, ξαδέλφη της ντόρας κλπ)
6. Δώσατε την εντύπωση στο εκλογικό σώμα ότι δεν πορεύεστε με βάση αρχές αλλά με βάση τον κανόνα "δεν με νοιάζει με ποιό τρόπο θα μπω στη βουλή αρκεί να μπω".
Αυτές ήταν οι βασικές αιτίες του φιάσκου. Ελπίζω να το συνειδητοποιήσετε και να πάψετε να τυρβάζετε περί άλλων.
Υπάρχουν άνθρωποι που μαθαίνουν απο τα λάθη τους και άλλοι που δεν αλλάζουν με τίποτε. Ελπίζω εσείς κε Τζήμερε να ανήκετε στους πρώτους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...