Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Χατζημαρκάκης: ταξιδέψτε στην Ελλάδα


Με προσωπική επιστολή του στους 600 βουλευτές της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, καλεί τα μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου να στηρίξουν έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό.
Ο κ. Χατζημαρκάκης προτείνει αφενός στους βουλευτές να επισκεφτούν οι ίδιοι την Ελλάδα αφετέρου με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ των εκλογικών τους περιφερειών να προτείνουν στους Γερμανούς να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, όπου υπάρχει το καλύτερο κλίμα φιλοξενίας, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τους Έλληνες αλλά και το ευρώ ως νόμισμα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής μεταφρασμένο στα ελληνικά:
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Ο τομέας του Τουρισμού είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας ανάπτυξης στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 768.00 Έλληνες απασχολούνται σε αυτόν. Ο τουρισμός παίζει, για το σχέδιο υπερνίκησης της κρίσης σε πέντε χρόνια, ένα πολύ σημαντικό ρόλο.
Οι Γερμανοί Τουρίστες ανήκαν στο παρελθόν στους πιο πιστούς φίλους της Ελλάδας. Όμως τώρα οι τίτλοι των εφημερίδων σχετικά με τις συνεχείς διαδηλώσεις ή τη πιθανή εχθρότητα κατά των Γερμανών, τους έχουν φοβήσει.
Είναι γεγονός ότι όχι μόνο στα νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος αλλά και στην Στερεά Ελλάδα, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, οι Γερμανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι να ζήσουν την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία.
Η ιστοσελίδα Bild.de έγραψε πριν από λίγες μέρες:
Σε τουριστικές περιοχές δεν μπορεί να νιώσει κανείς εχθρότητα κατά των Γερμανών, εν αντιθέσει: Από τους εκεί συνεργάτες μας γνωρίζουμε ότι οι ξενοδόχοι και όλοι που εξαρτώνται από τον τουρισμό στην χώρα, θα καλοσωρίσουν τους Γερμανούς τουρίστες με χαρά”, υπογράμμισε ο Διευθυντής της TUI Markus Bruchmüller. Ο  Αντιπρόσωπος της Thomas Cook, Mathias Brandes παρατήρησε στην τελευταία του επίσκεψη στον τόπο μια μεγάλη όρεξη για φιλοξενία: “Οι επιχειρήσεις δεν πάνε καλά, οι Έλληνες χαίρονται περισσότερο από ποτέ για τους Τουρίστες και βάζουν τα δυνατά τους”.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια καλή τουριστική σαιζόν 2012 -  ακόμα και από αυτό εξαρτάται η επιτυχία του Ευρώ.
Παρακαλώ λάβετε πρωτοβουλίες και ταξιδέψτε και Σεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Καλέστε τους πολίτες να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Αυτό θα ήταν ένα σημάδι, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να καταπολεμήσει την κρίση.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Χατζημαρκάκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...