Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Εντοπίστηκε 13χρονος κορυφαίος χάκερ στη Ελλάδα

xaker
Από οικονομολόγους και οικονομικούς αναλυτές η...ζωή έδειξε ότι πάσχουμε, από χάκερς όμως πάμε καλά! Ενδεχομένως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφθασε στα ίχνη του μικρότερου ηλικιακά χάκερ στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα παιδί μόλις 13 χρονών, ο οποίος κατηγορείται ότι μετείχε στην Greek Hacking Scene, η οποία ομάδα θεωρείται υπεύθυνη για περισσότερες από 100 κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικούς οργανισμούς και υπουργεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ο μικρός 13χρονος hacker σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ένας αριστούχος μαθητής στο σχολείο του και όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για μία πραγματική διάνοια. Μάλιστα, η Greek Hacking Scene όπου φέρεται να συμμετέχει, θεωρείται ένα παρακλάδι των γνωστών hackers Αnonymous.
Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και φυσικά αφέθηκε ελεύθερος.  
 Ο 13χρονος παραδέχθηκε τη δράση του και μάλιστα φέρεται να δήλωσε πως "εγώ μαθαίνω ίντερνετ μέσα από τις ηλεκτρονικές επιθέσεις, άλλοι λύνουν ασκήσεις τριγωνομετρίας, εγώ λύνω την ασφάλεια των site".
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 13χρονος είχε δημιουργήσει ένα group στο Facebook και όποιος έμπαινε και γινόταν μέλος σε αυτό, αυτομάτως είχαν υποκλαπεί τα στοιχεία του και φυσικά οι κωδικοί του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος δράστης με ειδική τεχνική υφάρπαζε κωδικούς από profil χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Τα 6 μέλη

Από την εξάμηνη ερευνά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί ψηφιακά μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα άλλα έξι μέλη της οργάνωσης G.H.S. Στις κατ’ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, 4 royter, 2 server, 7 usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.
Σε προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.
Οι 100 χάκερς της Ελλάδας

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας και τις έρευνες που έχουν γίνει από εταιρείες πληροφορικής, «κυκλοφορούν» περίπου 100 χάκερς… Δυνατά μυαλά που έχουν κερδίσει διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο και φημίζονται διεθνώς για τις ικανότητες τους. Μόλις εννέα έχουν συλληφθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της ΕΛ.ΑΣ, κανένας δεν έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί ενώ μετά από κάθε ανακοίνωση Τύπου της Ασφάλειας, μυστικές υπηρεσίες μεγάλων χωρών, εταιρείες πληροφορικής, πανεπιστήμια αλλά και μεγιστάνες «σφάζονται» για το ποιος θα τους κερδίσει και θα τους προσλάβει. Φυσικά με υψηλές αμοιβές, εξασφαλισμένο μέλλον και προνόμια που κανείς απλός εργαζόμενος μπορεί να φανταστεί. Ένας μόνο όρος: Να μείνουν για πάντα ανώνυμοι και στο σκοτάδι. Για έναν χάκερ η δημοσιότητα σημαίνει αυτόματα και το τέλος της καριέρας του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...