Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Μόνος του έμεινε ο Τζήμερος...

Την πολιτική του μοναξιά απολαμβάνει πια ο Θάνος Τζήμερος.
Μόλις σήμερα παραιτήθηκε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Λουκόπουλος, ενώ χθες νέα ανακοίνωση απηύθυνε προς τα μέλη του κόμματος η πλειοψηφία του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή των μελών του Π.Σ.
Αγαπητά μέλη και φίλοι της «Δημιουργίας, ξανά!»,
Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, οκτώ μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της «Δημιουργίας, ξανά!» έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
Τα παρακάτω μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που εκφράζουν την πλειοψηφία του, διαπιστώνοντας την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου και τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η εκλογική σύμπραξη της «Δημιουργίας, Ξανά» με τη Δράση, και τελικά την Φιλελεύθερη Συμμαχία, ζητούμε την ακύρωση της παραπάνω συμφωνίας της οποίας τους όρους και τις λεπτομέρειες ακόμα αγνοούμε.
Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνουμε τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους της «Δημιουργίας, Ξανά» ότι παραμένουμε πιστοί στις αρχές και στις αξίες που γέννησαν και οδήγησαν μέχρι σήμερα αυτό το κίνημα πολιτών με την ηγεσία του Θάνου Τζήμερου και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτές όλοι μαζί.

Η κίνηση αυτή δεν έγινε χωρίς περίσκεψη, ούτε χωρίς οδύνη. Αιτία της υπήρξαν οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και η διάχυτη -μετρήσιμη πλέον- αρνητική ψυχολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας των υποστηρικτών και ψηφοφόρων μας για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Ο δυναμικός βηματισμός μας στην κοινωνία ιδεών και αρχών, όπου επενδύσαμε, δεν υπάρχει πλέον. Αντιθέτως, οπισθοδρομεί. Αν θα μπορούσαμε να συμπυκνώσουμε τους λόγους σε μία μόνο πρόταση, αυτή θα ήταν «η πλήρης και προκλητική αναντιστοιχία λόγων και πράξεων». Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι η κλιμακούμενη αυτή δυσαρέσκεια δεν ήταν προβλέψιμη ή δεν αξιολογήθηκε, αρνούμαστε να αποδεχθούμε την ασυνέπεια, την απαξίωση των κομματικών θεσμών και οργάνων, την πλήρη έλλειψη πραγματικής εσωκομματικής δημοκρατίας και εν τέλει την εξαπάτηση των μελών και ψηφοφόρων της «Δημιουργίας, ξανά!».
Η ασυνέπεια και η ανακολουθία δηλώσεων και αποφάσεων κατά το διάστημα που ακολούθησε τις εκλογές της 6ης Μαΐου βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής μας και δικαιολογεί πλήρως την αντίδρασή μας ως προς την ουσία της. Συγκεκριμένα:
1) Δύο μόλις μέρες μετά τις εκλογές στην ιστοσελίδα της «Δημιουργίας, ξανά!» αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση.
«Διάψευση σεναρίων περί συνεργασίας
Η «δημιουργία, ξανά!» ξεκίνησε με ένα όραμα: να αλλάξει την Ελλάδα με τη δύναμη των ανθρώπων της παραγωγικής οικονομίας, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς. Έτσι και θα συνεχίσει. Φαίνεται όμως ότι οι σεναριογράφοι είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού συστήματος. Σήμερα, διαβάζουμε συνέχεια για συναντήσεις που ουδέποτε έγιναν και για αποφάσεις που ουδέποτε ελήφθησαν. Προφανώς, διαψεύδουμε τα σχετικά σενάρια. Δεν θα επανέλθουμε.
Η ψήφος εμπιστοσύνης στη «δημιουργία, ξανά!» δεν είναι εξαγοράσιμη, ούτε προς πολιτική εκμετάλλευση. Είναι η ξεκάθαρη και συνειδητή επιλογή των πολιτών για την στήριξη ενός διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού σ’ αυτή τη χώρα. Θα την τιμήσουμε.»
Η ουσία της κατηγορηματικής αυτής ανακοίνωσης επιβεβαιώθηκε δημοσίως από τον Θάνο Τζήμερο πολλές φορές ακόμα μέχρι το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, οπότε, στην αρχή της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής, έγινε λόγος για πρώτη φορά για συνεργασία με την Δράση. Εκείνη την ημέρα, αλλά και την επομένη, οι αντιδράσεις ήσαν έντονες. Μάλιστα, προτάθηκε και υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η πρόταση να συμμετέχει η Δράση στα ψηφοδέλτια της Δημιουργίας σε επίπεδο στελεχών με τρόπο ανάλογο με αυτόν των Δημοκρατικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς την συμμετοχή του Στ. Μάνου (ώστε να διασωθεί το σύνθημα «Πολιτική χωρίς πολιτικούς»). Απόλυτη ήταν η αντίθεση στην συμμετοχή του Γρηγόρη Βαλλιανάτου και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας στον κυοφορούμενο συνασπισμό. Προτάθηκε επίσης και υπερψηφίστηκε να αναγγελθεί από τώρα και να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Στέφανου Μάνου στις επόμενες εκλογές για την Δημαρχία Αθηνών. Για την απόφαση αυτή ενημερώθηκε εγκαίρως ο Θάνος Τζήμερος από τον Αντιπρόεδρο μέσω του Υπευθύνου του Πολιτικού του Γραφείου, ενώ ήδη συνομιλούσε με τον Στέφανο Μάνο και τα στελέχη της Δράσης. Εκ του αποτελέσματος (βλ. επίσημη ανακοίνωση συνασπισμού δύο μέρες αργότερα) συνάγεται ότι η πρόταση αυτή απερρίφθη ασυζητητί, αν ποτέ ετέθη υπ’ όψη του κου Μάνου. Αργά το βράδυ της Κυριακής (20 Μαΐου 2012), η απόφαση του Σαββάτου ανετράπη μετά από θυελλώδη συζήτηση και κατ’ απαίτηση του Θάνου Τζήμερου, η οποία τέθηκε με άκρως πιεστικό τρόπο κατά παράβαση κάθε πολιτικής και καταστατικής δεοντολογίας. Τα εκδοθέντα πρακτικά ουδόλως απεικονίζουν τη συζήτηση αυτή και τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζουν τα μέλη και τους φίλους του κόμματος από τις ουσιαστικές πτυχές της.
2) Από την επόμενη μέρα το πρωί (Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012) γινόμαστε όλοι αποδέκτες καταιγιστικών αντιδράσεων, ενίοτε υβριστικών. Η πίεση είναι τέτοια που προφανώς οδήγησε τον Θάνο Τζήμερο σε τακτική αναδίπλωση με την εξής ανακοίνωση το ίδιο βράδυ: «Διαφωνούμε με τη συμμετοχή του (σσ. Βαλλιανάτος) καθέτως, οριζοντίως, διαγωνίως και με όποια άλλη κατεύθυνση θέλετε. Εκτιμούμε το χιούμορ του, την ευρυμάθειά του, τον θεωρούμε πετυχημένο ως ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων - αλλά μέχρι εκεί. Ελπίζουμε το θέμα να διευθετηθεί μέχρι αύριο. Θα ενημερωθείτε. Αν δεν διευθετηθεί, η συνολική συνεργασία ακυρώνεται.»
Το θέμα, ως γνωστόν δεν διευθετήθηκε, η συνεργασία δεν ακυρώθηκε, ανακοινώθηκε δε σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο Intercontinental την επόμενη μέρα (Τρίτη, 22 Μαΐου 2012).
3) Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, ενώ οι αντιδράσεις αυξανόντουσαν σε οξύτητα και αριθμό και εξακολουθώντας να τελούμε εν αγνοία των όρων της συμφωνίας, εμφανίστηκαν ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της Δράσης (Αντύπας Καρίπογλου και Φίλιππος Κιτσόπουλος) στο γραφείο του Στέφανου Κοτσώλη ως τα νέα αφεντικά και με περισσή αυθάδεια δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ότι η συμφωνία περιλαμβάνει όντως τον Βαλλιανάτο, στα ψηφοδέλτια θα εμφανιστούν και τα τρία κόμματα και να μην τρέφουμε αυταπάτες, όσο για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας να ρωτήσουμε τον Θάνο Τζήμερο. «Μα καλά, ο πρόεδρός σας δεν σας ενημερώνει για τις συμφωνίες που κάνει;» ήταν επί λέξει η τελευταία τους «βολή» στα στελέχη της«Δημιουργίας, ξανά!» που παρίσταντο στo γραφείo εκείνη την στιγμή.
4) Ακολουθεί η επιστολή-αίτησή μας, που αναφέρεται στην αρχή. Θέλοντας να μην αφήσουμε την διαφωνία μας αυτή να σταθεί εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία του κόμματος, και προκειμένου να διευκολύνουμε την μετάβαση στην νέα κατάσταση αλλά και την διευθέτηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των διαφόρων προεκλογικών εκκρεμοτήτων, απεφασίσθη η έκτακτη σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012. Δεν παρευρέθη κανείς άλλος εκτός από τους οκτώ υπογράφοντες την αίτηση!
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανείς από το Πολιτικό Συμβούλιο δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τον Στέφανο Μάνο που οδήγησαν τελικά στον συνασπισμό. Δεν γνωρίζουμε μέχρι σήμερα την πορεία τους, ούτε τους όρους και άλλους πολιτικούς και προγραμματικούς συμβιβασμούς.
Συνεχίζουμε να ανησυχούμε για την πορεία της χώρας. Επιβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στις αρχές και τις αξίες της «Δημιουργίας, ξανά!». Επιλέγουμε να αγωνιστούμε για την προώθηση των αξιών μας, επειδή θεωρούμε ότι μόνον αυτές αποτελούν τον ασφαλή δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση, μόνον αυτές εγγυώνται την επιβίωσή μας.
Η δήλωσή μας της 23ης Μαΐου ανέβηκε στις σελίδες του facebook της «Δημιουργίας, ξανά!» αλλά εξαφανίσθηκε ταχύτατα, όπως και εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης, με συνοπτικές διαδικασίες. Θα επιχειρήσουμε και πάλι να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο κανάλι επικοινωνίας, ελπίζοντας πως αυτή την φορά οι διαχειριστές της δεν θα λογοκρίνουν τις απόψεις αυτών που μας υποστηρίζουν.

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
Νάσος Κόκκινος
Νίκος Γιαννακόπουλος
Αναστάσιος Τσάμης
Ειρήνη Σφακιανάκη
Θεόδωρος Πολυζωίδης
Βασίλης Δρακονταειδής
Ευτυχία Γιαννούλη

Η επιστολή παραίτησης του Αντιπροέδρου
Πρόεδρε,
Όταν με διόρισες Αντιπρόεδρο της «δημιουργίας, ξανά» θυμάσαι ότι σου είχα πει «ότι έχεις την παραίτηση μου ανοιχτή και κάνε χρήση της όποτε εσύ κρίνεις».
Μετά τα τελευταία γεγονότα επειδή ούτε εγώ έχω την δική σου εμπιστοσύνη, αλλά το σημαντικότερο ούτε εσύ έχεις την δική μου για τους λόγους που εσύ γνωρίζεις και καταλαβαίνεις καλύτερα από όλους μας , σου υπενθυμίζω την «ανοικτή παραίτηση» μου που είχες από την 26 Μαρτίου και θεώρησε την πλέον ως δεδομένη.
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
Ένας Συνιδρυτής της «δημιουργίας, ξανά»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, όλες αυτές οι παραιτήσεις για την σύμπραξη της ΔΗΞΑΝ με ένα κόμμα που έχει έναν πολιτικό, με τον οποίο έχετε σχεδόν τις ίδιες ιδέες και είναι ο πιο έξω απ' το σύστημα πολιτικός με το πλέον ικανοποιητικό έργο επί υπουργίας του που μπορεί κάποιος να επιδείξει?

Ανώνυμος είπε...

Ο Θάνος Τζήμερος κατάφερε να ξεπεράσει στις κωλοτούμπες όλους τους επαγγελματίες πολιτικούς πρίν καλά καλά πάρει το χρίσμα... Άξιος...!!!!

Ανώνυμος είπε...

τετοια διαστρεβλωση της αληθειας, εχω καιρο να δω !!! Προφανως η Δημιουργια ξανα και ο κ. Τζημερος ενοχλουν πολλα συμφεροντα και τα βαζουν με το κατεστημενο , ετσι εξηγητε ισως τετοια μανια δυσφημησης !!! Δεν πειραζει καποια στιγμη στην Ελλαδα τα συμφεροντα καποιων θα μπουν σε 2η μοιρα προς οφελος του υπολοιπου λαου που τωρα πληρωνει ΦΠΑ, φορους κτλ για να πληρωνωντε αυτοι που καθονται αυτοι που κλεινουν τους δρομους και τα λιμανια με ανταλαγμα τους ψηφους τους φυσικα ..... Ριξτε και αλλη λασπη ... δεν πειραζει φτιαχνει ωραιο δερμα !!!

Ανώνυμος είπε...

Ποια διαστρέβλωση της αλήθειας ρε πρόβατο!!! Η ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου??? Είσαι τόσο ανεγκέφαλος ή διάβασες μόνο τον πρόλογο?
Φαντάσου ότι τα περιγράφουν όσο πιο απαλά, απλά και επιδερμικά γίνεται για να μην τους κατηγορήσουν εκτός από πραξικοπηματίες εγκλωβισμένους στον μικρόκοσμό τους και για υπονομευτές της πορείας του "συνασπισμού". Εσένα κανονικά με τα μυαλά που κουβαλάς, σκατά πρέπει να σου πετάξουν στα μούτρα, ηλίθιε παλαιοπολιτικοκομματικέ τύπε...
Τι σχέση έχεις με την ΔΞ μπορείς να μας πεις??? Ένας πανηλίθιος της Δράσης είσαι, που από εκεί που βρίζατε και προβοκάρατε την Δημιουργία Ξανά, τώρα που θέλετε να σας βάλει η ΔΞ στην Βουλή, γλύφετε το παίζετε υποστηρικτές και θιγμένες παρθένες...
Άιντε να μου χαθείτε, με συγχύσατε πάλι… Τρολλάκια του κερατά…

Ανώνυμος είπε...

29 Μαΐου 2012 3:42 μ.μ. Εσύ ρε φίλε πάλι ξέρεις να γράφεις και δεν ξέρεις να διαβάζεις? Ή σου έπεσε μεγάλο το κείμενο και βαρέθηκες να το διαβάσεις για να καταλάβεις τι έγινε? Ο μαλάκας σας, μας έφταιξε και έγιναν οι παραιτήσεις? Άντε διάβασε να ξεστραβωθείς...

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό επίπεδο συζήτησης. Εγκέφαλοι κενοί, ανίκανοι να καταλάβουν ευαισθησίες του επιπέδου του πολιτικού συβουλίου της ΔΞ. Συνηθισμένοι στα κομματικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη μας εδώ και 30 χρόνια. Δε σας αδικώ, έχετε τα ελαφρυντικά σας.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...