Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο επικρατείας για τη "δημιουγία, ξανά!"


Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 το ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Intercontinental.
Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από δημιουργικούς Έλληνες πολίτες της παραγωγικής οικονομίας, της διανόησης της τέχνης και του επιχειρείν που αποφάσισαν να μπουν μπροστά στον κοινό αγώνα για τη δημιουργία νέου πολιτικού ήθους και πολιτικού πολιτισμού στη χώρα.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο κ. Αναστάσιος Τσάμης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και ακολουθούν οι: Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, Ιστορικός Συγγραφέας, Γεώργιος Πανουσόπουλος Σκηνοθέτης, Ευτυχία Γιαννούλη Βιοαρχαιολόγος, Γεώργιος Νικολαϊδης Τραπεζικός,  Αλέξανδρος Κατραούζος Επιχειρηματίας, Σταμάτης Μωράκης Πολιτικός μηχανικός, Αχιλλέας Τερτίκας Πολιτικός Μηχανικός, Εριέττα Μαυρουδή Συνταξιούχος, Θεοφάνης Τσιλιγιάννης Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α.-Ιατρός, Ελένη Μοναχολάκου Ψυχολόγος και Αθανάσιος Κόκκινος Συγκοινωνιολόγος.1.        ΤΣΑΜΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Καθηγητής Πανεπιστήμιου
2.        ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ιστορικός συγγραφέας
3.        ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Σκηνοθέτης
4.        ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
ΕΥΤΥΧΙΑ
Βιοαρχαιολόγος
5.        ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τραπεζικός
6.        ΚΑΤΡΑΟΥΖΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Επιχειρηματίας
7.        ΜΩΡΑΚΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
Πολιτικός Μηχανικός
8.        ΤΕΡΤΙΚΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Πολιτικός Μηχανικός
9.        ΜΑΥΡΟΥΔΗ
ΕΡΙΕΤΤΑ
Συνταξιούχος
10.     ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗΣ
ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α./ Ιατρός
11.     ΜΟΝΑΧΟΛΑΚΟΥ
ΕΛΕΝΗ
Ψυχολόγος
12.     ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Συγκοινωνιολόγος

ΤΣΑΜΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 
Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών. Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) και Πολιτικών Επιστημών (ΠΑΣΠΕ). Κάτοχος Μεταπτυχιακών Τίτλων στην Περιφερειακή Ανάπτυξη (Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική (Μ.Α. in Accounting and Finance, University of Lancaster). Αριστούχος διδάκτωρ Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, (Παντείου Πανεπιστημίου). Έως την αποχώρησή του από τον ιδιωτικό τομέα, εργάσθηκε ως Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης (Compliance Officer) και, παλαιότερα, σε πολλές διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεγάλου Τραπεζικού Ιδρύματος. Διαθέτει μεγάλη εκπαιδευτική & ερευνητική εμπειρία, έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες σε Συνέδρια και έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκυρα περιοδικά. Επίσης, έχει ασχοληθεί συστηματικώς με θέματα Λογιστικών Συστημάτων, Οργάνωσης, Ανάπτυξης Συστημάτων και Ανασχεδιασμού Διαδικασιών. Είναι ιδρυτικό μέλος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ και από τον Φεβρουάριο του 2010, αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος. atsamis@panteion.gr 
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε ιστορία, γεωγραφία και αρχαιολογία στη Γαλλία και είναι Διδάκτωρ στην Βυζαντινή ιστορία του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Έχει διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ανώτατη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας, στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης της Σχολής Δημοσίας Διοικήσεως, στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του αμερικανικού κολλεγίου και σε σχολές δημοσιογραφίας. Έχει εκπονήσει σειρά μελετών για θέματα βαλκανικής ιστορίας, ενώ θεωρείται ως ένας από τους πιο εγκρίτους επιστήμονες σε θέματα που αφορούν στην ελληνική μειονότητα της Πόλης και το Οικουμενικό πατριαρχείο. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και σύμβουλος του Υπουργείο Πολιτισμού. 
costms@otenet.gr 
ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
Γεννήθηκα στην Κυπαρισσία. Ελληνικά με έμαθε ο παππούς μου που ήταν από την Πέργαμο. Δεν σπούδασα πουθενά και μπήκα στον κινηματογράφο το 1963. Το 1978 γύρισα την πρώτη μου ταινία «Ταξίδι του μέλιτος» σαν σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης. Από το 1968 έως σήμερα έχω γυρίσει σαν σκηνοθέτης παραγωγός και κινηματογραφιστής 7 ταινίες μεγάλου μήκους, και χιλιάδες διαφημιστικά. (Ταξίδι του Μέλιτος, Οι απέναντι, Μανία, Με αγαπάς;, Ελεύθερη κατάδυση, Μια μέρα την νύχτα, Τεστοστερόνη) «Επέλεξα να πολιτευτώ με τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΞΑΝΑ για να πάψουμε να είμαστε ο πληθυσμός αυτής της χώρας, και να ξαναγίνουμε οι πολίτες της.» 
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ 
Βιοαρχαιολόγος, κάτοικος Αθηνών και δημότης Αιγίνης. Γεννήθηκα το 1961 στην Αθήνα, όπου και απέκτησα το πρώτο μου πτυχίο στην Ιστορία. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές (MPhil) στο Τμήμα Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge με ειδίκευση στην Βιοαρχαιολογία. Το 1994 ανακηρύχθηκα διδάκτωρ από το ίδιο Πανεπιστήμιο, έχοντας εκπονήσει διατριβή με θέμα την ζωοαρχαιολογία της προϊστορικής Μακεδονίας. Δίδαξα ελληνικά επί διετία στο Eλληνικό Σχολείο του Cambridge, καθώς και σε αγγλικό σχολείο στο επίπεδο του GCE Α-level. Ως διδάκτωρ αρχαιολογίας εργάστηκα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Cambridge και συμμετείχα σε 14 ερευνητικά προγράμματα που οδήγησαν σε ισάριθμες δημοσιεύσεις. Η συνεργασία αυτή διεκόπη λόγω αλλαγής τόπου διαμονής. Το 1996 μετακόμισα στο Βερολίνο και το 2001 επέστρεψα μόνιμα στην Ελλάδα. Ασχολούμαι με την έρευνα στον τομέα της ζωοαρχαιολογίας σε συνεργασία με διάφορα πανεπιστήμια, μουσεία και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχω συμμετάσχει σε πλήθος ανασκαφών, συνεδρίων και ερευνητικών προγραμμάτων και έχω δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε έγκριτα περιοδικά και τόμους φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συμμετείχα στις εργασίες επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (2003-2005). Διδάσκω, εκπαιδεύω και επιβλέπω εργασίες φοιτητών στην ειδίκευσή μου, η οποία στην Ελλάδα παραμένει εκτός του εθνικού ερευνητικού ιστού. Υπήρξα αθλήτρια του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου και ασχολήθηκα στο απώτερο παρελθόν με τον πρωταθλητισμό στο άλμα εις μήκος και δρόμους ταχύτητας. Είμαι παντρεμένη με Γερμανό οικονομολόγο και έχω μία κόρη. Η «Δημιουργία, ξανά!» προέκυψε στη ζωή μου ξαφνικά, αλλά όχι απρόβλεπτα. Βρισκόταν ήδη επί μακρόν σε λανθάνουσα κατάσταση στο μυαλό και την καρδιά μου, γι’ αυτό βρήκε τη γόνιμη γωνιά που της αρμόζει και εγκαταστάθηκε για τα καλά. Έχοντας διάγει δεκαπέντε χρόνια από την ζωή μου στο εξωτερικό και γνωρίζοντας τι σημαίνει να είσαι πολίτης ευνομούμενης χώρας, αρνούμαι κατηγορηματικά να αποδεχθώ ως αυτονόητους τους θεσμούς και τους κανόνες που μετέτρεψαν την ανθρώπινη ποιότητα σε προϊόν διαπραγματεύσιμης αξίας. Η Ελλάδα με την οποία ταυτίζομαι είναι ελεύθερη στο πνεύμα, ανοικτή στην δημιουργία, ανεκτική στην διαφορετικότητα, φιλική στους πολίτες της, σεβαστή στους γείτονές της. Όλα αυτά, και άλλα πολλά, είναι η «Δημιουργία». Αυτή είναι η δική μου, η ελληνική απάντηση στην κρίση της εποχής μας. 
efyann@on.gr 
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
Ο Γιώργος Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά είκοσι και δεκαπέντε ετών. Έχει πτυχίο BSc Μηχανολόγου μηχανικού από το Rensselaer Polytechnic Institute, και MSc στο Ocean Systems Management από το M.I.T. Εργάστηκε κυρίως στον τραπεζικό χώρο στην Ελλάδα, σε ελληνικά και ξένα πιστωτικά ιδρύματα όπως η Midland Bank, ABN Amro Bank, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, και Εγνατία Τράπεζα, κατέχοντας ηγετικές οργανωτικές θέσεις στις Διευθύνσεις Διαχείρισης Διαθεσίμων (Treasurer) και Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων (General Manager - Corporate Finance). Έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα συναλλαγματικών ισοτιμιών και επιτοκιακής πολιτικής, έχοντας διαχειριστεί από τις θέσεις ευθύνης του τις προ ευρώ εποχής διεθνείς συναλλαγματικές κρίσεις της Δραχμής και την προετοιμασία της εισόδου της χώρας στο ευρώ, και πρωτοστάτησε στην δημιουργία και εμβάθυνση της αγοράς ελληνικών ομολόγων στο εξωτερικό. Επίσης διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα πιστοληπτικής τραπεζικής πολιτικής, επιχειρηματικών εξαγορών και συγχωνεύσεων, διοργάνωσης κοινοπρακτικών δανείων, καθώς και σε θέματα κεφαλαιαγοράς έχοντας ηγηθεί αντίστοιχων επιτροπών του Χ.Π.Α. για την δημιουργία των πρώτων συναλλακτικών προϊόντων σε παράγωγα. Τα τελευταία έξι έτη δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της ποντοπόρου ναυτιλίας σε τομείς που άπτονται της προηγούμενης σφαιρικής εμπειρίας του στον χρηματοοικονομικό χώρο. «Νομίζω ότι σε αυτή την χώρα έχει χαθεί τελείως η κοινή λογική στον δημόσιο λόγο, στην πολιτική, και στην διαχείριση των δημοσίων και εθνικών θεμάτων, με τα γνωστά σε όλους καταστροφικά αποτελέσματα. Θέματα και προβλήματα που στον ιδιωτικό τομέα αντιμετωπίζονται άμεσα, εύκολα, ανέξοδα και αποτελεσματικά ως αυτονόητα, όταν εμφανίζονται στο δημόσιο τομέα παραμένουν άλυτα διαχρονικά και γιγαντώνονται σε καταστροφική έκταση κατασπαταλώντας τους πόρους της εθνικής οικονομίας. Το σημερινό πολιτικό, συνδικαλιστικό και συντεχνιακό κατεστημένο αδυνατεί να προβάλει βιώσιμες, εφικτές και πρακτικές λύσεις στα ευρύτερα προβλήματα της κοινωνίας και εθελοτυφλεί, ή αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει υπεύθυνα και αποτελεσματικά τις προκλήσεις της κρίσης που διανύουμε. Σαν ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε μία υπερπροσπάθεια και να συμβάλλουμε όπως μπορεί ο καθένας μας στην επανοικοδόμηση της χώρας μας, έξω από τις αγκυλώσεις, τις στρεβλώσεις, τη διαφθορά, τον νεποτισμό και την αδιαφάνεια που χαρακτηρίζει το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.» 
hipath@on.gr
ΚΑΤΡΑΟΥΖΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
Ο Αλέξανδρος Κατραούζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 . Είναι παντρεμένος με δυο παιδιά. Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε Μarketing & Επιχειρησιακή Έρευνα στo Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και στην Αυστρία με την υποτροφία Erasmus. Στη συνέχεια εργάστηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardο Da Vinci στην Ισπανία πριν εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών του σπουδών(International MBA ) στο ΟΠΑ εργάστηκε στην εταιρεία λογισμικού Globo Technologies. Με τα εφόδια της θεωρητικής κατάρτισης και εργασιακής εμπειρίας έξω από τον μικρόκοσμο της παραδοσιακής ΜΜΕ, ανέλαβε μετέπειτα τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης , της ΝΕΟΤΕΧ, μετατρέποντας την σταδιακά από εισαγωγική-εμπορική σε παραγωγική-εξωστρεφή με εξαγωγές σήμερα σε 17 χώρες . Παρά τα εμπόδια του κομματικού κράτους που αντιμετωπίζει καθημερινά ως επιχειρηματίας, ο Αλέξανδρος Κατραούζος συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα πιστεύοντας στο δημιουργικό ανθρώπινο δυναμικό της. «Μπρος είναι γκρεμός , η όλο και ταχύτερη διολίσθηση στην εξαθλίωση έως την τελική χρεοκοπία. Πίσω όμως δεν είναι ρέμα! Υπάρχει ένα ανηφορικό μονοπάτι που μπορεί να μας οδηγήσει όλους μαζί στην ευημερία. Μια ευημερία όχι ψεύτικη με δανεικά, αλλά αληθινή με ιδρώτα. Ευχαριστώ τον Θάνο που σήκωσε πρώτος το λάβαρο της νέας Ελληνικής Επανάστασης που επιτέλους ξεκίνησε, εκείνης εναντίον του κακού μας εαυτού». 
katraouzos@gmail.com 
ΜΩΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
Γεννήθηκα το 1975 στην Αθήνα. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και Οικονομολόγος, απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Το σύνολο των σπουδών μου το πραγματοποίησα στο ΚΙΤ(Karlsruhe Institute of Technology).Στη Γερμανία έζησα συνολικά 11 χρόνια ως φοιτητής – 2 διπλώματα με Μaster στους τομείς των Πολιτικών Μηχανικών-Construction Management και Business Engineering και εργαζόμενος (τομέας συγκοινωνιολογίας). Επέστρεψα στην Αθήνα τον 06/2004 για να συνδράμω στην επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ως εθελοντής ακόλουθος πρωτοκόλλου στις διεθνείς σχέσεις. Μετά τη θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό εργάστηκα αρχικά ως ελεύθερος επαγγελματίας και ακολούθως ως μηχανικός εργοταξίου της εταιρείας Κλουκίνας-Λάππας στην κατασκευή των κεντρικών και 2 κάθετων συγκροτημάτων VW-Audi-Bentley. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζομαι ως property developer (Asst.Development Manager) στην αναπτυξιακή εταιρεία J&P-Development του κατασκευαστικού ομίλου J&P-Άβαξ, με αντικείμενο την τεχνικοοικονομική διαχείριση και ανάπτυξη διαφόρων τύπων ακινήτων εντός και εκτός Ελλάδας. Ομιλώ Γερμανικά-Αγγλικά-Γαλλικά-Ισπανικά και μοιράζομαι με το Θάνο την αγάπη για τη μουσική (κλασσικό πιάνο και λοιπές μουσικές σπουδές για 11 συναπτά έτη-2α ανωτέρα). Αισθάνομαι πολίτης του κόσμου με βαθιά χαραγμένες μέσα μου ελληνική ταυτότητα και ρίζες. Θεωρώ οτιδήποτε νέο-διαφορετικό ως πρόκληση και εν δυνάμει στοιχείο προς αφομοίωση-μετεξέλιξη, πράγμα που αποτελεί για εμένα στάση ζωής. Παρακολούθησα τη Δημιουργία Ξανά από τη γέννησή της το περασμένο φθινόπωρο, όταν η επιστολή του Θάνου προς την Μέρκελ με εντυπωσίασε για την ευθύτητα και τη σωστή ταυτοποίηση των γενεσιουργών αιτίων της σημερινής κατάστασης-“κατάντιας” της χώρας μας, σε αντίθεση με την αναλγησία, τη λαϊκίστικη αντιμνημονιακή συμπεριφορά και τον στρουθοκαμηλισμό των περισσοτέρων στον πολιτικό και «μιντιακό» στίβο. Ο σύγχρονος Έλληνας δυστυχώς έχει ξεχάσει την αυτοκριτική ως διαδικασία συνεχούς ελέγχου-διόρθωσης-βελτίωσης του ιδίου και του περιβάλλοντός του. Στόχος της πολιτικής δεν είναι η ικανοποίηση των συμφερόντων μεμονωμένων κοινωνικών ομάδων-πελατών, αλλά η πρόοδος-ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Με κοινωνικά ωφέλιμες μεταρρυθμίσεις, παρά τις όποιες αντιδράσεις, προοδεύει βαθμιαία και προσαρμόζεται το σύνολο της κοινωνίας. Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι η κατάπτωση των ηθικών αξιών που χαρακτηρίζουν μία ώριμη κοινωνία και η προώθηση των στενά ατομικών συμφερόντων. Αλλαγή αυτής της νοοτροπίας με ομαδική προσπάθεια και αλληλεγγύη σημαίνει αυτόματα πρόοδο της κοινωνίας και ευημερία. Η Δημιουργία εμφανίζεται αποφασισμένη να χαράξει νέους δρόμους αναλαμβάνοντας τα ρίσκα, με στόχο την επαναφορά της χώρας σε μία ανοδική πορεία μέσω αλλαγής νοοτροπίας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Παρότι ήμουν ως σήμερα πολιτικά αχρωμάτιστος, συνετάχθην με τη Δημιουργία, Ξανά για να στηρίξω το όλο εγχείρημα.
ugfy@gmx.de 
ΤΕΡΤΙΚΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 
«Νήφε και μέμνησο απιστείν» «Να είσαι νηφάλιος και να θυμάσαι να δυσπιστείς» ήταν η οδηγία του Επίχαρμου…. Και κάπως έτσι άρχισε και η σχέση μου με την Δημιουργία Ξανά… Γεννήθηκα το 1967 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, κατοικώ στην Αθήνα και είμαι παντρεμένος με ένα παιδί. Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, με συμμετοχή σε σημαντικά έργα είτε από την θέση του Διευθυντή Κατασκευής ή του Διευθυντή Έργου. Ενδεικτικά: Υποθαλάσσια Ζεύξη Πρέβεζας – Ακτίου. Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Μυτιλήνη. Μεταεπισκευαστικό Κέντρο Ο.Σ.Ε. στο Θριάσιο (Αθήνα 2004 Α.Ε.). Κατασκευή Προαστιακού Σιδηροδρόμου / Σταθμός Νερατζιώτισσας. Από την θέση του Διευθυντή ανάπτυξης & Τεχνικού Διευθυντή της εταιρείας J&P DEVELOPMENT ασχολήθηκα με την Ανάπτυξη Ακινήτων στην Ελλάδα & στο Εξωτερικό. Σήμερα συνεχίζω να προσφέρω της υπηρεσίες μου στην εταιρεία JP-ΑΒΑΞ Α.Ε. από την θέση του Διευθυντή έργου. Aς γυρίσουμε στην Δημιουργία, Ξανά… Με δυσπιστία… διάβασα, έκανα διάλογο και κριτική για τη Δημιουργία, Ξανά… και νηφάλιος είπα πως είναι ένας προοδευτικός πόλος… κάτι το πραγματικά νέο, ένας δημιουργικός πόλος μέσα από το απόθεμα ψυχής της ελληνικής κοινωνίας, με ανατρεπτικό πνεύμα στο καθεστωτικό, το παρακμιακό, το σαθρό. Η πρόσκληση-πρόκληση που μας δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με το ΝΕΟ, να αφουγκραστούμε τις αγωνίες του και να μεταδώσουμε τη μαγεία του είναι εδώ, ενδιαφέρουσα, με όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της νεότητας της, τον ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ, τη ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ, τη ΔΙΑΘΕΣΗ και το ΠΝΕΥΜΑ του Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. Γιατί συμμετέχω ενεργά σε αυτήν προσπάθεια? Γιατί η αναγέννηση της Ελλάδας συνδέεται άρρηκτα με την ανανέωση και την αποκατάσταση της πολιτικής. Όχι μόνο σε ιδέες, θέσεις, προγράμματα και επιλογές, αλλά κυρίως σε λειτουργίες, νοοτροπίες και πρακτικές. Γιατί η αναγέννηση της Ελλάδας συνδέεται άρρηκτα με την Ευρωπαϊκή της προοπτική. Η Δημιουργία Ξανά μπορεί και μιλά καθαρά για την αναγέννηση και την επιστροφή, στην ευρωπαϊκή «κουλτούρα»… Το αληθινό σπίτι μας δηλαδή, που δυστυχώς κάπου ξεχάσαμε διεύθυνση και αριθμό…. Γιατί όπως λέει και ο τραγουδοποιός Έχω κολλήσει έχω χαθεί σ' ένα ποτάμι δίχως τέλος και αρχή. Είναι εδώ κάτω όλοι oi δρόμοι κλειστοί κι έχω κολλήσει έχω χαθεί. Τίποτα πια δεν θα ζητήσω άσε με σπίτι να γυρίσω.
atertikas@jp-avax.gr
ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΕΡΙΕΤΤΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943 και η καταγωγή της είναι από τη Μικρασία. Εμαθε γράμματα στη Σχολή Αηδονοπούλου και μετά σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εργάστηκε στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ ως δημοσιογράφος και το 1966 μπήκε στο χώρο της Διαφήμισης ξεκινώντας από το Δημιουργικό Τμήμα και καταλήγοντας στη Διοίκηση του Ομίλου της BBDO. Υπήρξε παντρεμένη με τον Φρέντυ Γερμανό. 
eriettamavroudi@gmail.com 
ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 
Γεννήθηκε το 1954 στο Ανθόφυτο της ορεινής Ναυπακτίας από γονείς αγρότες. Το 1972 τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο Ναυπάκτου και εισήλθε στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή στην Θεσσαλονίκη από την οποία απεφοίτησε με τον βαθμό άριστα, το 1978. Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική και στην Παιδοπνευμονολογία στο Jackson Memorial Hospital του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, και στα New England Medical Center Hospital του Πανεπιστήμιου Tufts και Children's Hospital του Πανεπιστημίου Harvard. Από το 1978 υπηρέτησε ως στρατιωτικός γιατρός στο Πολεμικό Ναυτικό. Διετέλεσε Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος του ΝΝΑ, Αρχίατρος Στόλου και Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Υγειονομικών Απαιτήσεων του ΓΕΕΘΑ. Αποστρατεύτηκε από το ΠΝ το 2005 με τον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου. Εργάζεται ως Παιδίατρος- Παιδοπνευμονολόγος στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών. Είναι κάτοικος Βριλησσίων, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
fanistsi@otenet.gr
ΜΟΝΑΧΟΛΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ
Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νικης και παρακολούθησε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών ψυχολογίας του Παντειου Πανεπιστημίου. Από το 2004-2010 εργάστηκε σε Προγράμματα Συμβουλευτικής γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης σε δήμους της Αττικής και στην Κορινθία ενώ παράλληλα παρακολουθούσε κύκλο βιωματικής εκπαίδευσης σε Ινστιτούτο ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας. Έχει επιμεληθεί την έκδοση του βιβλίου «Ο Σολομός και Ο Μύλος», 2008 που αποτυπώνει την ιστορία και την παράδοση του χωριού της. Έχει ασχοληθεί εθελοντικά με περιβαλλοντικές οργανώσεις. Σήμερα έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση στην Κόρινθο. «Την πρώτη γνωριμία μου με την «πολιτική» την έκανα έφηβη μέσα από στίχους του Μαγιακόβσκι...Η «ποιητική» Αριστερά με γοήτευσε και την αναζήτησα αργότερα στο Πανεπιστήμιο, όπου ήρθα αντιμέτωπη με το κομματικό κακέκτυπό της. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι οι ταμπέλες των ιδεολογίων –αριστερά/δεξιά - εγκλωβίζουν την ελεύθερη σκέψη και κάνουν τον πολίτη οπαδό. Αυτό που επιτέλους χρειάζεται η Ελλάδα μας είναι υπεύθυνους, ενεργούς πολίτες, που σταματούν να διαμαρτύρονται, αλλά δρούν και δημιουργούν!» 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΝΑΣΟΣ
Ο Αθανάσιος (Νάσος) Κόκκινος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954,. Το 1978 ως πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παρίσι Ecole Nationale des Ponts et Chaussees «Κυκλοφορία και Αστικές Συγκοινωνίες», μαθητεύοντας συγχρόνως στην RATP (Εταιρία Αστικών Συγκοινωνιών Παρίσι). Το 1980 προσλαμβάνεται στον νεοσύστατο ΟΑΣ (ΟΑΣΑ). Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στο ΠΝ, παρέμεινε στο ΥΕΝ (Διεύθυνση Οργανώσεως Λιμένων) ως επιβλέπων μηχανικός Εθνικού Λιμενικού Συστήματος Bertlin and Partners. Το 1985 επιστρέφει στον ΟΑΣ (Τμήμα Πληροφόρησης και Δημοσίων Σχέσεων), συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HELIOS (μετακίνηση ΑΜΕΑ), τη δημιουργία του πληροφοριακού κέντρου 185 και του πρώτου χάρτη συγκοινωνιών Αθηνών. Το 2000 αναλαμβάνει Διευθυντής Διαχείρισης, Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ στα ΕΤΑ ΑΕ. Το 2008 ίδρυσε την εταιρία V&K sense marketing επίσημο διανομέα της ScentΑir USA για Ελλάδα και Βαλκάνια. Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Άννα Αργύρη και έχουν μία κόρη. Είναι Πρόεδρος της ΜΚΟ «Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...