Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Ενισχύεται το κίνημα για φθηνά προϊόντα


Photo for this article
Από την παραγωγή στην κατανάλωση!
Οι πρωτοβουλίες για την κατάργηση των μεσαζόντων που επιβάρυναν και με το παραπάνω τις τιμές των αγαθών, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να πληρώνει πολύ ακριβά το προϊόν και ο παραγωγός να παίρνει ένα πολύ μικρό αντίτιμο, απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Μετά την επιτυχημένη ανάλογη κίνηση στην Κατερίνη, ο Δήμος Παλλήνης ανέλαβε πρωτοβουλία για τη διανομή φθηνής πατάτας Νευροκοπίου, χωρίς μεσάζοντες.
Ο δήμος άρχισε να συλλέγει παραγγελίες κατοίκων, ώστε να φθάσουν οι αναγκαίες ποσότητες από τους πατατοπαραγωγούς.

Ειδικότερα, το σχέδιο του Δήμου Παλλήνης είναι να ορίσει μία συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία οι πατατοπαραγωγοί θα έρθουν να πουλήσουν το προϊόν τους στους δημότες έναντι 28 λεπτών, όπως υπολογίζεται.
Ο δήμος δεν εμπλέκεται στην οικονομική συνδιαλλαγή μεταξύ παραγωγών και δημοτών, παρά μόνο θα προμηθεύσει με ένα κουπόνι εκείνους τους δημότες που έχουν κάνει παραγγελίες (έως τις 8 Μαρτίου), προκειμένου να το παραδώσουν στους παραγωγούς.
Σύμφωνα με όσα είπε στη ΝΕΤ ο  δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, στόχος της πρωτοβουλίας είναι να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας του εισοδήματος που συνεχώς συρρικνώνεται. «Η κοινωνία μπορεί να αυτοοργανωθεί» δήλωσε ο ίδιος.
Μετά τις πατάτες, το επόμενο προϊόν που θα διακινηθεί απευθείας από τους παραγωγούς είναι το λάδι της Κρήτης, και στη συνέχεια όσπρια και ρύζι από παραγωγούς της Μακεδονίας, καθώς και αλεύρι στη Θεσσαλία.

(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...