Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Δεν είχε δηλώσει το λογαριασμό στην Αγγλία με το 1 εκ. ο Κούβελος

Νέα τροπή παίρνει το θέμα με το ένα εκατομμύριο που έβγαλε στο εξωτερικό ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, καθώς δεν είχε δηλώσει το λογαριασμό της Αγγλίας στο κοινό πόθεν έσχες με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας!
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, λέγοντας ότι  «από τον έλεγχο προέκυψε ότι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκε στις 30/6/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Κούβελου στον οποίο πήγε το 1.000.000 δολάρια στις 4/3/2011».

Ο κ. Αργύρης είπε ακόμα ότι με επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή, ο Ισίδωρος Κούβελος ισχυρίζεται ότι «εκ παραδρομής» δεν δήλωσε το ένα εκατομμύριο -όπως όφειλε- στην κοινή δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεωτικά κάνει μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο κ. Κούβελος δηλώνει ακόμα ότι το ένα εκατομμύριο προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, τις οποίες είχε δηλώσει, ωστόσο παρέλειψε να δηλώσει τον αριθμό του λογαριασμού οπου κατατέθηκαν. Επαναλαμβάνει όμως ότι το ποσό το διέθεσε για την αγορά πλοίου στο Λονδίνο. Μάλιστα, συμπληρώνει, συνδικαιούχος στο λογαριασμό της τράπεζας του Λονδίνου όπου μεταφέρθηκαν τα χρήματα είναι και ο γιος του, ενώ στον λογαριασμό υπήρχαν και 12.000 λίρες Αγγλίας.
Για αδιάσειστα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και επιβεβαιώνουν και το Πόθεν και το Έσχες, κάνει λόγο ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος σε γραπτή δήλωσή του, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «μοναδικός στόχος των ήταν η σπίλωση της γυναίκας μου».
«Αποδείχθηκε με αδιάσειστα στοιχεία μετά το προσύμφωνο αγοράς του πλοίου, που κατέθεσα στην επιτροπή της Βουλής, ότι η συμφωνία ναυπήγησης πλοίου υπάρχει και διαψεύστηκαν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι επιχειρήθηκε εξαγωγή χρημάτων λόγω κρίσης», τονίζει στην ίδια δήλωση ο κ. Κούβελος και συνεχίζει:
«Αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πλήρως δηλωμένη τόσο η προέλευση αυτών των χρημάτων (από μετοχές στις ΗΠΑ) όσο και οι πράξεις ρευστοποίησής τους. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι και το «Πόθεν» υπάρχει και το «Έσχες».
Ο κ. Κούβελος «απαντά» και στις κατηγορίες για απόκρυψη του τραπεζικού του λογαριασμού στο Λονδίνο και για ανακριβή δήλωση στο «πόθεν έσχες» του, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός στο Λονδίνο που ανοίχθηκε το Μάρτιο του 2011 για την αγορά του πλοίου θεώρησα ότι θα έπρεπε να δηλωθεί στη δήλωση που αφορά το οικονομικό έτος 2011.
Δεν υπήρχε άλλωστε κανένας λόγος να μην περιλάβω χρήματα τα οποία υπήρχαν στο Πόθεν Έσχες και εμφανίζονταν και σ' αυτή τη δήλωση μέσω της ρευστοποίησης των μετοχών».
Και ο κ. Κούβελος καταλήγει:
«Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ότι δεν υπάρχει επαύξηση της περιουσίας μου που δεν δικαιολογείται, προκειμένου να καλυφθούν ατυχέστατοι χειρισμοί που έγιναν από την αρχή και είχαν ως μοναδικό στόχο την σπίλωση της γυναίκας μου, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται.
Ως εδώ. Ζητώ το θέμα να πάει στον εισαγγελέα, προκειμένου να μπορέσω κι εγώ να αποδείξω τα προφανή».
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, η παράλειψη της δήλωσης του ποσού στο πόθεν έσχες εγείρει θέμα εφαρμογής του άρθρου 3 του νόμου 3213 / 2003, που σημαίνει ακόμη και παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...