Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

H Χρυσή Αυγή στη Χαλυβουργική

Με όλο το σεβασμό που τρέφουμε για τους αγώνες των εργατών, με όλη τη συναίσθηση πως εμείς μιλάμε εκ του ασφαλούς κι αυτοί αγωνίζονται μέσα στο κρύο για την επιβίωσή τους, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι το σωματείο τους επέτρεψε την είσοδο των Ναζιστών στο εργοστάσιο.”
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Νομίζω πως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Η χώρα χρεοκοπεί. Η ανεργία διογκώνεται. Το μεταναστευτικό έχει πάρει τρομερές διαστάσεις, ανοίγοντας την όρεξη πολλών να το εκμεταλλευτούν. Ένα κομμάτι της νεολαίας στρέφεται στην τυφλή βία, στα γήπεδα και αλλού. Ο Φύρερ Μιχαλολιάκος χαριεντίζεται με τον επιπόλαιο κ.Καμίνη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Δημαρχείο. Οι κουκουλοφόροι καίνε το Κέντρο. Οι κ.κ.Βορίδης και Άδωνις προσχωρούν στη ΝΔ. Η Εκκλησία ευλογεί τη «Χρυσή Αυγή» μέσω του αντισημίτη μητροπολίτη Πειραιά κ.Χρίστου Μεντζελόπουλου και των ιερέων του φονταμενταλιστή μητροπολίτη της Λούτσας κ.Νίκου Χατζηνικολάου,
απολογητη του Βατοπεδίου. Ο κ.Αμβρόσιος της «Χρυσοπηγής» επισκέπτεται τον Ντερτιλή. Οι «Αγανακτισμένοι» της πάνω πλατείας μουντζώνουν τη Βουλή. Οι φίλοι του Εφραίμ Βατοπεδινού, παρά την εξάρθρωση της ευσεβούς σπείρας των εκβιαστών στη Β.Ελλάδα, είναι πολύ ισχυροί και απειλούν ακόμη και δικαστές, με τις πλάτες της Αγίας Ρωσίας που θέλει να βάλει πόδι στο Άγιο Όρος και ευλογεί τις σφαγές του Άσσαντ στη Συρία. Ο φίλος των αναξιοπαθούντων βενζινοπωλών κ.Ψωμιάδης, ιδρύει την «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» («Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης»). Ο κ.Π.Καμμένος δηλώνει ότι αν χρειαστεί θα συνεργαστεί και με την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά.
Η Αριστερά το 1967 πιάστηκε στον ύπνο, γι’ αυτό το ΚΚΕ να μην εκσφενδονίζει βιβλία στη Βουλή, ο κ.Τσίπρας να μην υποτιμά την εισβολή των «αγανακτισμένων» απόστρατων στο Πεντάγωνο και ο κ.Αλαβάνος ας ξαναδιαβάσει τους «Αθλίους». H αντιμνημονιακή πολιτική της Αριστεράς πρέπει να αναπτύσσεται από προοδευτική σκοπιά, τεκμηριωμένα, με προοπτική. Όχι στη βάση ενός λαϊκιστικού πατριωτικού πολιτικού λόγου που ψαρεύει στα θολά νερά της λαϊκοδεξιάς και των τυχοδιωκτών Γοτθομάχων που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ ή άλλων αριστερής ή λαϊκοδεξιάς προέλευσης φιλόδοξων ανθρώπων, ακόμη και τ.υπουργών της ΝΔ, που στήνουν προσωποπαγή καπετανάτα, «Ελλάδες», «Σπίθες», «Παλλαϊκά μέτωπα», «Πατρίδες» και φτάνουν κάποιοι μάλιστα από αυτούς να απευθύνονται και προς το Στρατό. Η Αριστερά να απομονώσει τους «αριστερούς πατριώτες» που θαυμάζουν τον υποκριτικό “αντιμνημονιακό” λόγο του αφορολόγητου, ζάπλουτου και αρπακτικού Αρχιεπισκόπου Λαυρεντιάδη και Γομόρων, τ.επίτιμου μέλους του υπουργικού συμβουλίου ΓΑΠ. Με όλο το σεβασμό που τρέφουμε για τους αγώνες των εργατών, με όλη τη συναίσθηση πως εμείς μιλάμε εκ του ασφαλούς κι αυτοί αγωνίζονται μέσα στο κρύο για την επιβίωσή τους, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι το σωματείο τους επέτρεψε την είσοδο των Ναζιστών στο εργοστάσιο, τη στιγμή μάλιστα που αρχικά οι Χρυσαυγίτες πολέμησαν την απεργία και τώρα φορούν φιλεργατικό προσωπείο. Η ναζιστική οργάνωση προσπαθεί εδώ και καιρό να “νομιμοποιηθεί” μέσω της Εκκλησίας, τώρα και μέσω της καπηλείας εργατικών αγώνων ολότελα ξένων προς αυτήν. Παίζει το “αντικαπιταλιστικό” της χαρτί μέσα στο θολό τοπίο της απόγνωσης και της πατριδοκαπηλείας, ελπίζοντας να διαδεχθεί το “Λάος”. Έστω και διασπασμένη η Αριστερά, ας συμφωνήσει τουλάχιστον σε κάτι. Αντιφασιστικό μέτωπο, ενότητα όλων των Αριστερών με κάθε Δημοκράτη ενάντια στους Ναζιστές. Να μην υποτιμηθεί ο κίνδυνος. Το αυγό του φιδιού να σπάσει πριν να εκκολαφθεί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...