Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

CAMP Contemporary Art Meeting Point

Στην καρδιά της Αθήνας, στο πραγματικό κέντρο της πόλης στο σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών δημιουργείται το CAMP. Πρόκειται για ένα τριόροφο διατηρητέο νεοκλασσικό κτίριο σε μέτωπο με άλλα νεοκλασικά όπως το κτίριο της Εθνικής Τραπέζης, το κτίριο Μελά, το παλιό κτίριο του Κλαουδάτου και φυσικά το δημαρχείο της πόλης των Αθηνών. Η πλατεία Κοτζιά μπροστά από το δημαρχείο έζησε στιγμές δοξας όταν το Δημοτικό Θέατρο προσκαλούσε τους ενθουσιασμένους αθηναίους να δουν τη Σάρα Μπερνάρ, αλλά και στιγμές θλίψης όταν το ιδιο θέατρο φιλοξένησε πρόσφυγες που οδήγησαν σε ανεπανόρθωτες φθορές με αποτέλεσμα την απόφαση για την κατεδάφισή του.

Εκεί η σύγχρονη τέχνη απόκτησε μια νέα στέγη, ένα καινούριο σημείο συνάντησης καλλιτεχνών σε μια από τις πιο γνωστές και εμβληματικές γωνιές της Αθήνας.
Σκοπός του CAMP είναι η συνάντηση καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στα εικαστικά, τη μουσική, το θεάτρο και τον κινηματογράφο για την παραγωγή καινοτόμων προτάσεων, ιδεών και των εφαμογών τους.
Φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης του φιλότεχνου κοινού με τους καλλιτέχνες, τις καλλιτεχνικές ομάδες και οργανισμούς παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης δημιουργίας.
Με κύριο βάρος το χώρο των εικαστικών, οι εκθέσεις πλαισιώνονται από την πειραματική μουσική σκηνή, ερευνητικά θεατρικά δρώμενα και καινοτόμες προβολές.
Η πολυετής εμπειρία της cheapart στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συναντά αυτή των Cοti K. / Νίκου Βελιώτη και Γιώργου Κωνσταντινίδη από τον χώρο των ηχητικών εγκαταστάσεων, του Γιώργου Ζαμπουλάκη από το θεάτρο, και των Μαρίας Λούκα και Κωνσταντίνας Βούλγαρη από τον κινηματογράφο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...