Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα είναι Παρασκευή και ο Καρατζαφέρης δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα. Γύρευε αν θα λέει τα ίδια την Κυριακή...


Εάν ο πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίο προσωπικά εξακολουθώ να στηρίζω, θέλει τους υπουργούς μου, δεν θα τους αποσύρω, είπε ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ξεκαθαρίζοντας ότι «σε αυτό το πλαίσιο» δεν μπορεί να στηρίξει τα μέτρα.
Ο ίδιος ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου με επίθεση κατά των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων για τον τρόπο που κινήθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη.
Ξεκαθάρισε ότι δεν ανέχεται την ταπείνωση της Ελλάδας, «ακόμα και αν πεινάω». Έσπευσε όμως να τονίσει ότι η χώρα δεν μπορεί να ζήσει εκτός ΕΕ, αλλά μπορεί να ζήσει «εκτός γερμανικής μπότας».
Ασκησε δριμύτατη στο Βερολίνο, λέγοντας ότι το ίδιο (με τις χώρες-δορυφόρους του) έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ένωσης. Ακόμα και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχει περάσει στο άρμα του Βερολίνου σχολίασε.
Στη συνέχεια επανέλαβε ότι ζητά τις ρητές διαβεβαιώσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ΤτΕ για το κατά πόσο το Μνημόνιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και είναι σύννομα.
«Μου είπαν ότι χρειάζονται εβδομάδες για όλα αυτά. Οι φορείς θέλουν εβδομάδες και εμένα μου ζητούσαν να απαντήσω σε μία ώρα» συνέχισε.
Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμα ότι απευθύνθηκε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με επιστολές στους αρχηγούς των διαφόρων πολιτικών ομάδων, ενώ ήδη υπήρξε ανταπόκριση από τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών.
«Ζήτησα να πάει το θέμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να ενημερωθεί όλη η ΕΕ για το συμβαίνει» εξήγησε.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το πώς έκλεισε η λεγόμενη συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή την απόφαση να κοπούν δαπάνες από την άμυνα και τις δημόσιες επενδύσεις.
«Δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας. Αν πέσει η Ελλάδα, θα πέσει όλη η Ευρώπη» συνέχισε εξηγώντας ότι δεν θα μπορούσε να πτωχεύσει η Ελλάδα ενώ -επίκεινται εκλογές σε Γαλλία και ΗΠΑ.
«Ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι σωστός. Εμείς θέλουμε και προτείνουμε πέντε χρόνια περίοδο χάριτος με ετήσιες δόσεις με επιτόκιο όσο της ΕΚΤ. Θα δουλέψει το φιλότιμο και το φρόνημα του Έλληνα και της πατρίδας
Συνέχισε λέγοντας ότι δεν μπορεί «σε αυτό το πλαίσιο» να στηρίξει τα μέτρα, αλλά εξακολουθεί να στηρίζει τον Λουκά Παπαδήμο.
«Εάν εκείνος θέλει τους υπουργούς μου, θα τους κρατήσει. Εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω αυτή τη σύμβαση» υπογράμμισε.
Επανέλαβε την ανάγκη ανασχηματισμού της κυβέρνησης και ακόμα καλύτερα του σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Τέλος, είπε ότι η απόφαση που ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ελήφθη ομόφωνα, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΛΑΟΣ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...