Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και μετά τις εκλογές

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και μετά τις εκλογές
Για ιστορική συμφωνία που δικαιώνει πλήρως όσους βουλευτές ψήφισαν υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στη συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ερώτημα τι θα γίνει την επόμενη των εκλογών με βάση τα δημοσκοπικά στοιχεία τα οποία θέλουν να μην υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα θα εχει κυβέρνηση».
Ο κ. Λοβερδος με τη φράση αυτή, εμμέσως πλην σαφώς προσδιορίζει τη γενικότερη στάση του ΠΑΣΟΚ με βάση την οποία θεωρείται βέβαιο ότι  το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει το το πρώτο κόμμα που θα προκύψει από τις εκλογές, το οποίο, με βάση τις δημοσκοπήσεις, θα είναι η Νέα Δημοκρατία.
Εν πολλοίς ο κ. Λοβέρδος με τη φράση του «το μήνυμα θέλω να το στείλω στο εσωτερικο και το εξωτερικο», αποκάλυψε οτι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα έχουμε και μετά τις εκλογές, ένα κυβερνητικό μοντέλο όμοιο με το σημερινό.
Φαίνεται ότι το μοντέλο συγκυβέρνησης είναι και αυτό μία υπόσχεση προς τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να θεωρηθεί σίγουρη η τήρηση των συμφωνιών για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του,λέγοντας ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε την πολυφαρμακία, ενώ για τα γενόσημα είπε ότι στόχος είναι να φτάσουμε το 50%. 
 Καταλήγοντας έκανε λόγο για «τάχα φωνούλες» από το χώρο της επιστήμης που είναι ύποπτες, αντιδρώντας σε κάποια φάρμακα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...