Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Ρύθμιση δανείων για δημοσίους υπαλλήλους

Ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών, προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος, που προβλέπει ότι μειώνονται οι δόσεις για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με την οποία θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό.
Έτσι, αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος.
Για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες που οφείλουν δόσεις στεγαστικών δανείων, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και όλα τα ελληνικά τραπεζικά Ιδρύματα έχει συμφωνηθεί ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα.
"Έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά. Παρακολουθούμε στο Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν πρόβλημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...