Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Ζητείται επειγόντως ηγέτης!

Ζητείται επειγόντως ηγέτης!
Σήμερα θα κριθεί εάν οι επαγγελματίες της πολιτικής θα τραπούν ή όχι σε φυγή. Γιατί εάν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν καταφέρουν να διατυπώσουν άρτιο πολιτικό λόγο και επιχειρήσουν για μια ακόμα φορά να παραμείνουν στην λογική της απλής διαχείρισης της κρίσης τότε όλα θα έχουν τελειώσει.
Το πρόβλημα το οποίο βιώνει σήμερα ο τόπος δεν είναι οικονομικό. Είναι καθαρά πολιτικό. Ο λαός χρειάζεται ηγέτη να του δείξει τον δρόμο. Να τον βγάλει από την δύσκολη θέση και να αποτρέψει τα χειρότερα.

Η αντιπαράθεση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη λίγες μόνο ώρες πριν την καθοριστική συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αποκαλύπτει ότι όλοι τους διακατέχονται από ενιαία σύγχυση.
Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όταν έχουν μπροστά τους μια πρόταση επιχειρούν τη διαμόρφωση συγκεκριμένων αντιπροτάσεων διαχείρισης των επίκαιρων ή των χρόνιων προβλημάτων ταυτίζοντας τον πολιτικό τους λόγο με την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος τους. Μιας ιδεολογίας την οποία αντιλαμβάνονται και εκφέρουν με απλοϊκούς και γενικόλογους όρους όπως: «Σοσιαλιστικός μετασχηματισμός», «φιλελευθερισμός», «ελεύθερη αγορά», «πίστη στο κοινωνικό κράτος» κοκ.
Όλα αυτά αποτελούν τυπικά συμπτώματα ψυχολογικής άμυνας απέναντι στις απαιτήσεις της πραγματικότητας. Σήμερα στις λίγες ώρες που απομένουν δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες πολυτέλειες. Χρειάζεται ένας εκ των πολιτικών αρχηγών να αναλάβει την ευθύνη.
Να γίνει ο ηγέτης της χώρας. Σήμερα όμως…

Τ.Χ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...