Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Έκδοση απεργιακού φύλλου από τους εργαζόμενους στην «Ελευθεροτυπία»

Στην έκδοση απεργιακού φύλλου που έχει τίτλο «Οι εργαζόμενοι» προχώρησαν την Τετάρτη οι συντάκτες και το προσωπικό της «Ελευθεροτυπίας» που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες και οι οποίοι συμπλήρωσαν 56 ημέρες απεργίας.
Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους αναγνώστες οι εργαζόμενοι της εφημερίδας τονίζουν ότι η έκδοση του απεργιακού φύλλου «αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος και αποτελεί μια οφειλή προς τους χιλιάδες αναγνώστες μας».
«Στόχος δεν είναι να υποκατασταθεί η 'Ελευθεροτυπία', που είναι η εφημερίδα μας, αλλά να την κρατήσουμε ζωντανή για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία μας, να επανασυνδεθούμε με τους αναγνώστες, να δηλώσουμε παρόντες ως εργαζόμενοι και ως απεργοί και να εντείνουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως αυτά αναφέρονται στα ψηφίσματα των συνελεύσεων μας» τονίζουν.
Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι διανύουν την 56η ημέρα απεργίας, «διεκδικώντας το αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας και των αποζημιώσεων όσων συναδέλφων απομακρύνθηκαν από την επιχείρηση».
Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα απευθύνουν «έκκληση στην ιδιοκτησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να εξασφαλίσει την επάνοδο της εφημερίδας στην κανονική κυκλοφορία» και ζητούν να αποσυρθεί η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99.
«Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε κάθε διάλογο που δε θα είναι προσχηματικός, ούτε θα υπονομεύει τα κατοχυρωμένα εργασιακά τους δικαιώματα» καταλήγουν.
Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...