Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Μόνοι μας θα διαφημίσουμε τη χώρα μας!


Πολίτες συγκεντρώνουν λεφτά για να αναρτήσουν στη Νέα Υόρκη bilboard με θετικά μηνύματα για την Ελλάδα! Ονομάζεται www.upgreektourism.gr και είναι η πρώτη προσπάθεια προβολής της χώρας μας χωρίς την ανάμειξη του Κράτους (ΕΟΤ, ΥΠΕΞ κτλ)...
Μέσα σε 3 μέρες έχει ήδη μαζέψει 4.000 ευρώ -ο στόχος είναι τα 15.000 ευρώ, όσο κοστίζει το κόστος ενοικίασης για 20 μέρες.

O στόχος, όπως, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Communication Effec και εκπρόσωπος της ομάδας οργάνωσης και εκτέλεσης του project, κ. Στάθης Χαϊκάλης, είναι:
1) να κερδίσουμε δημοσιότητα και κατάλυση word of mouth μέσα από την ανάρτηση της γιγαντοαφίσας στη Νέα Υόρκη,
2) να βάλουμε τις βάσεις για να πάμε σε άλλες πόλεις πέραν της Νέας Υόρκης
3) να δημιουργήσουμε πυρήνες Πρεσβευτών σε μεγάλες πόλεις της υφηλίου, κυρίως όπου υπάρχει Διασπορά, στην Αυστραλία, στη Γερμανία, στη Ν. Αφρική, στην Αργεντινή.
Εξίσου σημαντικό θεωρούμε να δώσουμε την ιδέα και σε άλλους Ελληνες να κάνουν τους δικούς τους πυρήνες εθελοντισμού, που θα στοχεύσουν να επιτύχουν έναν στόχο που θα βάλουν οι ίδιοι για την υποστήριξη της Εικόνας της Ελλάδας, την έμπνευση Ελλήνων να βάλουν μπρος το δικό τους project υποστήριξης της χώρας και την κινητοποίηση φίλων της χώρας μας, που αναζητούν τρόπους για να μας συμπαρασταθούν.
Οταν ξεκινήσαμε όλα αυτά φαίνονταν μακρινό όνειρο. Πέντε εβδομάδες αφότου κάναμε την πρώτη κίνηση και τρεις μέρες αφότου ξεκίνησε η συγκέντρωση χρημάτων, έχουμε έντονα σημάδια ότι τα πράγματα είναι καλύτερα απ΄ό,τι περιμέναμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε προσηλωμένοι στο να συγκεντρώσουμε τα 10-15.000 δολάρια που θα επιτρέψουν να αναρτήσουμε τη γιγαντοαφίσα στη Νέα Υόρκη.
Αν θέλετε να συνδράμετε:
1) Μπείτε στο http://www.loudsauce.com/campaigns/62 και κάντε δωρεά μέσω της πιστωτικής σας κάρτας.
2) Κάντε Like στη σελίδα του Facebook ή ακολουθήστε τους στο Twitter.
3) Διαδώστε το μήνυμα αυτό σε όσους φίλους σας μπορείτε.
Γιατί η πρωτοβουλία σας είναι GoodNews;
(Δηλαδή, τι όφελος θα έχει η χώρα μας και οι πολίτες της από αυτό;)
Σε μια περίοδο που ακούγεται στο εξωτερικό ότι η χώρα είναι ηττημένη ή δέσμια ανεπαρκών ελίτ, απλοί πολίτες παίρνουν μια πρωτοβουλία, που δείχνει ότι υπάρχουν τμήματα πολιτών που έχουν διάθεση και ενέργεια.
Αυτή καθαυτή η πρωτοβουλία:
α) Θα προσφέρει προβολή στη μόνη οικονομική δραστηριότητα της χώρας που παραμένει δυναμική (τον τουρισμό), καλώντας Αμερικανούς να επισκεφτούν την Ελλαδα.
β) Εκτός από την προβολή που θα φέρει η αφίσα, θα υπάρξει (όπως ήδη διαφαίνεται) προβολή μέσα από τα διεθνή media, που βρίσκουν ενδιαφέρουσα μια δυναμική πρωτοβουλία πολιτών της Ελλάδας, που θεωρούσαν ότι είναι αδρανής ή «ναυαγισμένη».
γ) Ενας αριθμός Ελλήνων που ζουν στη χώρα μας, άτομα της Διασποράς, αλλά και αλλοδαποί φίλοι της Ελλάδας βρίσκουν έναν πρακτικό τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους για τη χώρα.
Δείτε τη σελίδα στο Facebook ή στο Twitter και θα αντιληφθείτε τη συγκίνηση με την οποία χιλιάδες άτομα έχουν αγκαλιάσει τη πρωτοβουλία και έχουν ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες των ανθρώπων που ξεκίνησαν το εγχείρημα.
Πώς διασφαλίζεται η οικονομική απόδοση του εγχειρήματος;
(Πώς διαλύουμε τις υποψίες ότι κάποιοι θα βγάλουν χρήματα;)
Σας ευχαριστούμε για την ερώτηση, μας δίνει τη δυνατότητα να απαντήσουμε ευθέως σε κάτι που είναι πάρα πολύ απλο. Τα χρήματα μαζεύονται μέσα από μια αμερικάνικη πλατφόρμα crowdfunding, δηλαδή δεν περνάνε από κανένα τραπεζικό λογαριασμό προσώπων ή κάποιας ΜΚΟ.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την αμερικάνικη πλατφόρμα θα δαπανηθούν αποκλειστικά για την αγορά προβολής. Οι περίπου 20 εθελοντές, που ήδη έχουν ενταχθεί στην ομάδα πρωτοβουλίας, όχι μόνο διαθέτουν το χρόνο τους, τις υπηρεσίες τους, αλλά καταβάλουν οι ίδιοι τα όποια έξοδα χρειάζονται για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας. Πχ όσοι κάνουμε ταξίδια στο εξωτερικό, το πράττουμε με δικά μας, ατομικά έξοδα.
Να τονίσουμε ότι η συγκέντρωση χρημάτων γίνεται μέσα από τη διαδικασία του pledge. Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε το ποσόν-στόχο, τότε επιστρέφονται όλα μέχρι τελευταίας δεκάρας στα πρόσωπα που τα προσέφεραν.
Τι απόδοση περιμένουμε να έχει αυτή η ενέργεια;
Σας περιέγραψα παραπάνω το πλάνο και το μοντέλο. Ηδη φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα από την δραστηριοποίηση πολλών ανθρώπων γύρω από ένα στόχο και προωθώντας την υπόθεση του τουρισμού, αλλά κυρίως της εικόνας της Ελλάδας, με word of mouth, δεκάδες δημοσιεύματα στα ελληνικά και διεθνή media.

links:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...