Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ από τη βάση στις 18 Μαρτίου

Εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ από τη βάση στις 18 Μαρτίου
Την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Παράλληλα, αποφασίστηκε η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει από τη βάση, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.
Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Μπεγλίτης, στη συνέχεια υπό το φως των εξελίξεων της προόδου της δανειακής σύμβασης, θα αξιολογηθεί το πότε θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος προκειμένου να υποβληθούν οι υποψηφιότητες και να ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει από την βάση, το αργότερο μέχρι τις 18 Μαρτίου.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά την επόμενη Τετάρτη.
Στην τοποθέτηση του, ο Γ. Παπανδρέου, αναφορικά με την την εκλογική διαδικασία εντός του κόμματος ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να πάνε συντεταγμένα και ενωτικά.
Στην εισήγησή του, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε στην εισήγησή του ότι «η δανειακή σύμβαση δεν είναι επιλογή αλλά η μόνη εναλλακτική που είχε και έχει  η χώρα μας. Δυστυχώς όμως, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν δυνάμεις που δείχνουν με τη στάση τους να ονειρεύονται- για να μην πω να επιδιώκουν- την επιστροφή στη δραχμή».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «καλούμαστε, οργανωμένα, συντεταγμένα παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που είναι λογικό να έχουμε αλλά έχοντας επίγνωση της σημασίας που έχει για την ίδια τη χώρα η ενότητα μας να προχωρήσουμε στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος μας και να δώσουμε τη μάχη των επερχόμενων εκλογών, με πρώτο σταθμό τη Συνδιάσκεψη στις 3 και 4 Μαρτίου».
Μίχας: Στις 4 Μαρτίου να γίνει η εκλογή νέου προέδρου
Ο Γιάννης Μίχας από την πλευρά του, ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών, και υποστήριξε ότι η εκλογή του προέδρου πρέπει να γίνει στις 4 Μαρτίου, αφού προηγηθεί Εθνικό Συμβούλιο για να εγκριθούν οι υποψήφιου και η αλλαγή ημερομηνίας.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι αυτό που καλείται να αποφασίσει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο είναι η διασφάλιση της επόμενης μέρας του Κινήματος με βάση τα νέα δεδομένα που είναι η ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής για τη δανειακή σύμβαση και η διαφαινόμενη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στα τέλη Απριλίου.
Εκλγοή νέου προέδρου στου ΠΑΣΟΚ στις 4 Μαρτίου ζήτησαν επίσης οι Νίκος Σαλαγιάννης, Νίκος Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Ασκούνης, Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...