Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Πόσο μας κόστισε το «profil» του ΓΑΠ;

Πόσο υποτιμητικό: «Είναι αδύνατον να κατανοήσει κανείς την σύγχρονη Ελλάδα χωρίς να κατανοήσει τους Παπανδρέου» [TIME]
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Διαβάζω στην «Καθημερινή» (31-12-11): «…Σε «Άνθρωπο της χρονιάς» για το 2011, ανακηρύττει τον Γ.Παπανδρέου, το γνωστό αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό «Προφίλ» στο τεύχος
του που κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα, δημοσιεύοντας και συνέντευξη του Έλληνα πολιτικού, στην οποία ο κ. Παπανδρέου επιρρίπτει βαριές ευθύνες στην ΕΕ για την ελληνική κρίση. «Η Ευρώπη θα έπρεπε να μας είχε προστατέψει καλύτερα, …Στη συνέντευξή του στο «Προφίλ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ικανοποιημένος με το κυβερνητικό του έργο….Ακόμη ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει να αποκλείσει μια επιστροφή του ως πρωθυπουργός, ….».
Θυμίζω πως με αφορμή το παρακάτω δημοσίευμα:
«Είναι αδύνατον να κατανοήσει κανείς την σύγχρονη Ελλάδα χωρίς να κατανοήσει τους Παπανδρέου». Με αυτή τη φράση το περιοδικό Time ξεκινά το άρθρο του για τον πρωθυπουργό και την κατάσταση στην σύγχρονη Ελλάδα με τίτλο «Γιώργος Παπανδρέου: Ο Έλληνας στοχαστής», είχαμε ρωτήσει: « ‘Πόσο μας κόστισε ο ‘Έλληνας Στοχαστής’»;
Φυσικά απάντηση δεν έδωσε κανείς.
Με δεδομένο πως τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. διπλασιάστηκαν επί ΓΑΠ, τόσο που να προκαλέσουν τις διαμαρτυρίες της «Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων» (και το φθόνο του μέχρι τότε ρέκορντμαν κ.Σαμαρά;) επαναφέρω το ερώτημα: Πόσα πληρώσαμε για αυτούς τους ύμνους (εκτός κι αν οι υμνολόγοι είναι σεσημασμένοι τρελοί); Eίμαι κακόπιστος και αδικώ τον πρώην πρωθυπουργό; Το εύχομαι. Όποιος όμως δέχεται και επιδιώκει να διαχειρίζεται με αδιαφάνεια δημόσιο χρήμα, θα υποστεί τις συνέπειες.


ΥΓ
Για τους γερμανομαθείς με γερά νεύρα:
«Giorgos Papandreou: „Ich habe dem Sturm ins Auge geblickt“-Mensch des Jahres: Der gefallene griechische Ministerpräsident war im vergangenen Jahr die zentrale Person der Eurokrise….».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...