Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Εφοριακοί με βίλες και offshore εταιρίες!

Εφοριακοί με βίλες και offshore εταιρίες!
Τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψαλιδίσει για τα καλά τις επικουρικές συντάξεις, και να βάλει... ταφόπλακα στον 13ο και 14ο μισθό, υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που... δεν «χαμπαριάζουν» από την κρίση...
Ο λόγος για κάποιους εφοριακούς, οι οποίοι σε καιρό ισχνών αγελάδων, φέρονται να έχουν σχέση με off – shore εταιρίες, αλλά και να κατέχουν βίλες και ξενοδοχεία.
Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Πεπόνη, έφτασαν φωτογραφίες και έγγραφα, όπου εμφανίζονται χλιδάτα ακίνητα και υπεράκτιες εταιρίες, τις οποίες φέρονται να διοικούν συγγενικά πρόσωπα πρώην και νυν εφοριακών!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλη δικαστική έρευνα και σκοπός της είναι να διαπιστωθεί εάν όλος αυτός ο πλούτος αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια.
Ο κ. Πεπόνης ήδη έδωσε παραγγελία σε εισαγγελέα πρωτοδικών να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία του φακέλου.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της «βαριά» ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες από πολυτελέστατες μονοκατοικίες σε περιοχές των βορείων προαστίων, επταώροφης πολυκατοικίας σε άλλη περιοχή της πρωτεύουσας, ξενοδοχείου στη Σκόπελο, και σχετικά με off shore εταιρίες στην Κύπρο, στο όνομα συγγενικών προσώπων εμπλεκόμενου στην έρευνα συνταξιούχου εφοριακού.
Ο εισαγγελέας αναμένεται να ελέγξει το πόθεν έσχες όλων όσων φέρονται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, θα ελεγχθούν ένας προς έναν οι φάκελοι που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και πρώην εφοριακών.
Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί έλεγχος σε πόθεν έσχες ακόμη και συγγενικών τους προσώπων, κυρίως εκείνων που εμφανίζονται να κατέχουν περιουσία που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.
Την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται... ντου σε υποθηκοφυλακεία, ενώ θα ακολουθήσει και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν στον εισαγγελέα, παραπέμπουν σε πάρτι εκατομμύριων...

Πάντα έβρισκαν τον τρόπο να γλιτώσουν....
Αυτό που προκαλεί μεγάλη έκπληξη είναι το γεγονός ότι η εν λόγω υπόθεση ήταν γνωστή στη δικαιοσύνη ήδη από το 2001!
Σύμφωνα με το «Έθνος» ως μάρτυρας κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα μια συνταξιούχος εφοριακός, τους είχε καταγγείλει 11 ολόκληρα χρόνια πριν, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρίας.
Η καταγγέλλουσα, που υπέστη επί σειρά ετών πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, για τις οποίες έχει απαλλαγεί, είχε καταλήξει αρχικά σε φόρους σε βάρος της ελεγχόμενης εταιρίας, ύψους περίπου 12,5 δις δραχμών (36 εκατ. ευρώ). Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε τότε, μετά από πιέσεις ορισμένων εμπλεκομένων στην υπόθεση εφοριακούς, προχώρησε σε σχεδόν ολικές μειώσεις, τις οποίες όμως απέσυρε στο τέλος και έπραξε το καθήκον της, επιβάλλοντας τους αναλογούντες φόρους.
Το 2001 υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με αποτέλεσμα να βρεθούν κατηγορούμενοι επτά εφοριακοί, για την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, καθώς η ζημιά που φέρονται ότι προκάλεσαν στο Δημόσιο άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι εφοριακοί απαλλάχθηκαν δύο φορές από το Εφετείο Κακουργημάτων, ωστόσο ο Άρειος Πάγος ξανάνοιξε την υπόθεση και τους στέλνει στο εδώλιο για τρίτη φορά.
Παράλληλα, στον φάκελο που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας βρίσκονται επίσης και δύο ανώνυμες επιστολές, με καταγγελίες σε βάρος εφοριακών. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι συγγενής της συζύγου ενός από τους εφοριακούς που αθωώθηκαν στο Εφετείο, είναι ένας από τους εφέτες, ο οποίος συμμετείχε στη σύνθεση που εξέδωσε την αθωωτική απόφαση.
Σε άλλο σημείο, ο άγνωστος επιστολογράφος, γράφει: «Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία πιθανόν να ενδιαφέρουν εσάς και την έρευνά σας, γύρω από τις ανοικτές δικαστικές υποθέσεις διαφθοράς και χρηματισμού εφοριακών». 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...