Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

«Θα χρειαζόμασταν πολλούς μήνες για νέο νόμισμα»

Δέκα χρόνια μετά, η βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού νομίσματος αμφισβητείται εντόνως, ενώ ολοένα αυξάνονται οι δυσοίωνες προβλέψεις για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Φήμες και σενάρια ότι οι Ελληνες θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα έχουν επιστρέψει στη δραχμή δίνουν και παίρνουν.
Ο χαράκτης του ελληνικού ευρώ κ. Γιώργος Σταματόπουλος, ο άνθρωπος που σχεδίασε τα ελληνικά κέρματα, μιλάει στο «ΘΕΜΑ» και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε εν μια νυκτί να επιστρέψουμε στη δραχμή. «Ακόμη και αν το αποφασίζαμε θεωρητικά σήμερα, θα χρειαζόμασταν πολλούς μήνες για να αποκτήσουμε νέο νόμισμα. Ολα τ’ άλλα είναι αστεία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει καταστροφή για μας αλλά και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Πρακτικά τώρα απαιτείται χρόνος, αρκετοί μήνες, ώστε να είμαστε σε θέση να έχουμε στα χέρια μας τα νέα νομίσματα. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Οπως έγινε και με το ευρώ, αρχικά διερευνούμε και βρίσκουμε θέματα. Αφού βρούμε θέματα τα υποβάλλουμε στο υπουργείο Οικονομικών. Οταν αποφασιστεί και οριστικοποιηθεί το θέμα, προχωράμε στη φιλοτέχνηση του ανάγλυφου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...