Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Κουλούρης: "Πέρασα με κόκκινο, δεν χτύπησα αστυνομικό"

Αρνείται ότι χτύπησε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, προσπαθώντας να αποφύγει έλεγχο της τροχαίας, ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης.
Ο κ. Κουλούρης, ο οποίος παραβίασε 4 φωτεινούς σηματοδότες, το βράδυ του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης, φέρεται να αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς και προσπάθησε να φύγει με αποτέλεσμα να τραυματίσει 25χρονο αστυνομικό στο πόδι.
Ο ίδιος παραδέχεται ότι πέρασε με κόκκινο, ωστόσο διαψεύδει τον αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αφού ζήτησε συγγνώμη για την οδική συμπεριφορά του, τόνισε ότι είπε το όνομά του στους αστυνομικούς και επειδή δεν είχε χαρτιά μαζί του, τους ζήτησε να πάει την κόρη του σπίτι και μετά να πάει στο τμήμα.
Σύμφωνα με την δική του εκδοχή, ο κ. Κουλούρης είπε στους αστυνομικούς να κάνουν στην άκρη για να παρκάρει και αρνείται ότι πάτησε γκάζι και τραυμάτισε αστυνομικό.
Ο Κίμων Κουλούρης, μάλιστα έκανε λόγο για... "απαράδεκτη συμπεριφορά" των αστυνομικών, καθώς δεν υπήρχε λόγος να του ζητήσουν τα στοιχεία του εφόσον τους είχε πει ποιος είναι.
Μάλιστα, αμφισβήτησε τις καταγγελίες του αστυνομικού λέγοντας ότι αν τον είχε χτυπήσει με αυτοκίνητο δεν θα είχε πάθει απλώς ένα διάστρεμμα!
Ωστόσο, η αστυνομία με επίσημη ανακοίνωσή της διαψεύδει τον υπουργό, καθώς αναφέρεται στον τραυματισμό του αστυνομικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουλούρης υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο ήταν αρνητικό.
Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας
Από το Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής διερευνώνται οι συνθήκες και τα αίτια τροχαίου ατυχήματος, που προκάλεσε πρώην Βουλευτής, χθες το βράδυ στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρρόης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ειδικού Φρουρού.
Από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές γίνονται όλες οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες, που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχύουν για όλους τους πολίτες, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ή προνομιακή μεταχείριση.
Η δικογραφία που σχηματίζεται, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Για τις τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς, επιβλήθηκαν στον υπαίτιο οδηγό οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Ειδικότερα, την 23.30΄ ώρα χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπίστωσαν την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη από οδηγό οχήματος, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο. Όπως εξακριβώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ημεδαπός, πρώην Βουλευτής. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στο αριστερό πόδι ενός Ειδικού Φρουρού, από το όχημα του ελεγχόμενου.
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, απ’ όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Ο υπαίτιος οδηγός οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε έλεγχο αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. Για την εξέλιξη του περιστατικού και τον τραυματισμό του Ειδικού Φρουρού, ο οδηγός εξέφρασε τη λύπη του.
Από την έρευνα του τροχαίου ατυχήματος, προέκυψαν παραβάσεις, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...