Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Το wi-fi βλάπτει σοβαρά την ανδρική γονιμότητα


Μπορεί να μας εξυπηρετεί, αλλά τελικά δεν μας κάνει καλό. Το wi-fi, σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού "Fertility and Sterility", έδειξε ότι κάνει κακό στο σπέρμα.
Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Fertility & Sterility", η ακτινοβολία από το Wi-Fi ενός laptop προκαλεί ενδεχομένως προβλήματα στο σπέρμα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 29 άνδρες εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από ένα φορητό υπολογιστή με ανοικτό το Wi-Fi για τέσσερις ώρες, με αποτέλεσμα το σπέρμα τους να παρουσιάσει βλάβες στο DNA και μειωμένη κινητικότητα.

Όπως αναφέρει το Reuters, το 25% των σπερματοζωαρίων είχαν σταματήσει να κινούνται μετά την τετράωρη έκθεση στην ακτινοβολία, ενώ μόλις το 14% αυτών είχαν πρόβλημα κινητικότητας μακριά από αυτόν. Επιπλέον, το 9% όσων είχαν "εκτεθεί" στο Wi-Fi παρουσίασαν βλάβη στο DNA του σπέρματος.
“Εικάζεται ότι η τοποθέτηση ενός laptop που συνδέεται ασύρματα στο internet κοντά στους όρχεις μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα γονιμότητας για τον άντρα. Θα πρέπει να διεξαχθούν νέες μελέτες προκειμένου να ερευνηθεί σε βάθος το ζήτημα…” τονίζουν οι επιστήμονες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...