Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτές οι εφορίες την Παρασκευή

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι εφορίες την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, αφού η απεργία των εφοριακών κρίθηκε παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική. Παράταση έως τις 13 Ιανουαρίου δίνει τελικά το υπουργείο για την προμήθεια των σημάτων των τελών κυκλοφορίας.
Υπενθυμίζεται  ότι, σε σχετική απόφαση του υπουργείου σημειώνεται, ότι η προμήθεια των τελών από τις 2 έως τις 13 Ιανουαρίου θα γίνεται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.
Η κυβέρνηση είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, μετά την άκαρπη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εφοριακούς.

Στη συνάντηση, ο  υπουργός προειδοποίησε τους εφοριακούς, ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, με αίτημα την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης.
Από την άλλη  μεριά, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εφοριακών παρουσίασαν στον υπουργό μία σειρά από ζητήματα οικονομικά και μη.
Μεταξύ όλων, η ανάγκη αποκατάστασης του ηθικού κύρους των στελεχών του υπουργείου.
Επίσης, τέθηκαν ζητήματα που συνδέονται με μία σειρά από εργασιακά θέματα, όπως το κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων, τα έξοδα κίνησης, οι ρυθμίσεις δανείων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ζητήματα που αφορούν το ΤΕΑΔΥ αλλά και ζητήματα που αφορούν την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο της "Εθνικής Στρατηγικής για την Αναδιοργάνωση της Φορολογικής Διοίκησης".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...