Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνικές εταιρείες επιβραβεύονται διεθνώς!Άξιοι πρεσβευτές μας στην Ευρώπη είναι οι εταιρείες Γαία, Pharmathen, Βεργίνα και Raycap. Έλαβαν τον τίτλο Ruban d Honneur και συγκαταλέγονται - η καθεμιά στην κατηγορία της - στις 10 καλύτερες της Ευρώπης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού European Business Awards 2011... στον οποίο έλαβαν μέρος 32 χώρες με συνολικά πάνω από 15.000 συμμετοχές.

Πιο αναλυτικά, στην κατηγορία HSBC Import/Export Award που αναδεικνύει τις 10 ισχυρότερες εξωστρεφείς εταιρείες για το 2011 βρέθηκαν οι εξής: 
- Εταιρεία τροφίμων Gaea Products SA. Οι πωλήσεις της το 2010 ξεπέρασαν τα 11 εκατ. ευρώ και ο τζίρος για το 2011 εκτιμάται ότι θα κυμανθεί κοντά στα 13 εκατ. ευρώ. Το 82% των πωλήσεων της πραγματοποιούνται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε όλη την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Κίνα και την Αυστραλία. Κυριότερη αγορά της εταιρείας είναι η Γερμανία (3ο brand σε πωλήσεις ελαιόλαδου), ακολουθούμενη από την Αμερική, τη Ρωσία και τη Νορβηγία.
- Φαρμακοβιομηχανία Pharmathen. H εταιρεία παρουσίασε το 2010 κύκλο εργασιών 130 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 θα φτάσει τα 145 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι εξαγωγές αποτελούν το 70% της συνολικής δραστηριότητας σημειώνοντας αλματώδη ανάπτυξη κατά την τελευταία δεκαετία. Επιπλέον την τελευταία πενταετία έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους €60 εκ. για την επέκταση των ερευνητικών υποδομών και την αύξηση της καθετοποίησης της. 
- Ο διευθύνων σύμβουλος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας - Θράκης (Βεργίνα), Δημήτριος Πολιτόπουλος προτάθηκε για το βραβείο RSM International Entrepreneur of the Year, καθώς ο κύκλος εργασιών της Ζυθοποιίας για το 2010 παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 40% (διαμορφώθηκε στα 14,2 εκατ. ευρώ, ενώ η κερδοφορία της ανήλθε σε 400.000 ευρώ -έναντι 32.000 πέρυσι). Το μερίδιο της εταιρείας στην ελληνική αγορά μπίρας είναι περίπου 6%.  
«Εργο» του διευθύνοντος συμβούλου ήταν και το κρύο τσάι του -αποτελεί παγκόσμια πατέντα-, το οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Φεβρουάριο του 2012. Το προϊόν απευθύνεται κατά κύριο λόγο στη διεθνή αγορά και μάλιστα η εταιρεία έχει κλείσει ήδη συμφωνίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη. 
- Η εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών Raycap SA έφθασε στην τελική 10άδα για το βραβείο καινοτομίας έφτασε. Το 2010 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 74 εκατ. ευρώ και οι εξαγωγές της σε χώρες της Ευρώπης, Αμερικής, Αφρικής και Ασίας αντιπροσωπεύουν το 81% του συνολικού όγκου των πωλήσεών της. Για το 2011, ο ενοποιημένος κύκλος αναμένεται να ξεπεράσει τα 90 εκατ. ευρώ. Διαθέτει εργοστασιακές εγκαταστάσεις και κέντρα διαχείρισης υλικών (logistics) στη Δράμα, στο Post Falls (Αμερική) και στο Βουκουρέστι (Ρουμανία). 
Δείτε την ομιλία του ιδρυτή της εταιρείας Κώστα Αποστολίδη στο TedX.
Ο διαγωνισμός European Business Awards 2011
Ο θεσμός έχει ως στόχο την ανάδειξη των δυναμικότερων επιχειρήσεων σε τομείς όπως η εξωστρέφεια, η καινοτομία και το εργασιακό περιβάλλον. Διεξάγεται από το 2007, αξιολογώντας και επιβραβεύοντας τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις της Ευρώπης, ενώ απονέμει τον τίτλο Ruban d Honneur στις εταιρείες που φτάνουν στον τελικό γύρο. Τη φετινή χρονιά, 111 επιχειρήσεις κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού από τις συνολικά 15.000 επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Η απονομή των European Business Awards πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hotel Rey Juan Carlos στη Βαρκελώνη.  
Δείτε τους φιναλίστ ανά κατηγορία
και τους νικητές του διαγωνισμού 

www.goodnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...