Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Τα μεγάλα λάθη του Καραμανλή!

Τα μεγάλα λάθη του Καραμανλή!
Πολλά τα λάθη που έκανε ο Καραμανλής. Μερικά από αυτά τα θυμηθήκαμε σήμερα εξ’ αφορμής των όσων είπε ο κ. Παπανδρέου στην Βουλή περί ευθυνών και αναπαρήγαγαν τα «παπαγαλάκια» του.
Κατ’ αρχάς έβαλε βέτο στο Βουκουρέστι για το θέμα των Σκοπίων. Και μάλιστα σήμερα ορισμένοι γράφουν ότι η κίνηση αυτή άγγιζε τα
όρια της εθνικής προδοσίας. Μάλιστα.
Άκουσα επίσης ότι δεν πήρε μέτρα στα πέντε χρόνια γιατί αν θα έπαιρνε το 1/3 των μέτρων που πήρε το ΠΑΣΟΚ σήμερα θα είμαστε καλύτερα. Πολύ σωστά. Λάθος λοιπόν που δεν έκοψε τις συντάξεις, λάθος που δεν απέλυσε 200.000 δημοσίους υπαλλήλους, λάθος που δεν μείωσε τους μισθούς, λάθος που δεν απέλυσε όλους εκείνους τους συμβασιούχους που είχε το ΠΑΣΟΚ προσλάβει, λάθος που απασχόλησε χιλιάδες νέους με τα προγράμματα stage, λάθος που έκανε άνοιγμα στη Ρωσία και στην Κίνα, λάθος που αποζημίωσε τους πυρόπληκτους στην Ηλεία, λάθος που είχε καταργήσει την εισφορά για την γονική παροχή, λάθος που επιδοτούσε τις συγκοινωνίες, λάθος που έδινε τόσες παροχές στους τρίτεκνους, λάθος που δεν έκλεισε την ΕΡΤ, λάθος που μείωσε την στρατιωτική θητεία, λάθος που έκανε νομοθετικές ρυθμίσεις για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας,  λάθος που μείωσε τις αμυντικές δαπάνες, λάθος που πούλησε την Ολυμπιακή, λάθος που όταν πήγε στην ΔΕΘ το 2009 μίλησε για την παγκόσμια κρίση και εξήγγειλε μέτρα και την ίδια ώρα ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει. Λάθος που όταν επιχειρούσε να πάρει κάποιο μέτρο και τον έβριζαν τα κανάλια δεν αντέδρασε ποτέ. Λάθος που δεν έβγαλε από την αρχή στο φώς τις απειλές που δεχόταν.
Λάθος που δεν ξεμπρόστιασε όλους εκείνους που από μέσα από το κόμμα του τον χτυπούσαν ενώ είχε τα στοιχεία. Λάθος που δεν ξεκαθάρισε ποτέ την θέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη, άνθρωποι της οποίας έβριζαν με τα χειρότερα λόγια  και προπηλάκιζαν τόσο τον ίδιο όσο και τους πιο στενούς του συνεργάτες..
Ο κατάλογος είναι μακρύς και εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε…


Πάνος Ρασσιάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...