Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Ελληνες που ανοίγουν δρόμους στην Ιατρική!


Οι επιστήμονες Κωστούλα Τρουλλινάκη και Νεκτάριος Ταβερναράκης από το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη ανακάλυψαν νέο, μη αναμενόμενο μηχανισμό εκφυλισμού των νευρικών κυττάρων! Ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και Χάντιγκτον καθώς και τα εγκεφαλικά επεισόδια βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική θεραπεία τους...
http://www.goodnews.gr/Articles/Biologoi-apo-tin-Kriti-kanoun-spoudea-anakalypsi_1170.html

Την καλύτερη απάντηση στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου αναμένεται να δώσει το Κέντρο Μεταμόσχευσης Νησιδίων Παγκρέατος, που θα λειτουργήσει από τις αρχές του 2012! Είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την οριστική αντιμετώπιση της πάθησης και των επιπλοκών της, υποστηρίζει η παγκόσμια ιατρική κοινότητα.
http://www.goodnews.gr/Articles/To-telos-enos-pedikou-efialti_1109.html 


ΕΛΠΙΔΑ για την αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον, από τη Μονάδα Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων... Δημιούργησε συσκευή 5 αισθητήρων, η οποία στέλνει ασύρματα data του ασθενούς στον υπολογιστή του θεράποντος...
http://www.goodnews.gr/Articles/Parkinson-Ellines-anoigoun-neous-dromous_430.html

Η δρ. Αμαλία Αγγελή επικεφαλής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου του Λιντς της Βρετανίας: εφηύρε υγρή ουσία που αναπλάθει φυσικά τα δόντια! Τοπεπτίδιο Ρ11-4Ο, που «αναγεννά» οργανικά την αδαμαντίνη, καθιστά τον οδοντιατρικό τροχό ξεπερασμένη τεχνολογία. Οι έρευνες της ομάδας στρέφονται τώρα στην ανάπλαση των υπολοίπων οστών του ανθρώπινου σώματος…
http://www.goodnews.gr/Articles/Ellinida-anakalypse-tin-ousia-pou-sozi-ta-osta_590.html

Ιδρύεται Τράπεζα οστικών μοσχευμάτων.
http://www.goodnews.gr/Articles/Ygia-mia-megali-niki-mesa-sto-2011_706.html

Θεραπεία στην Οστεοαρθρίτιδα made in Greece! Τέλος σε έναν εφιάλτη (κυρίως) των γυναικών θα δώσει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και δύο ιδιωτικές εταιρείες βιοτεχνολογίας. Η λύση θα έρθει με τη δημιουργία νανο-αρθροχόνδρου! Το πρόγραμμα είναι πανευρωπαϊκό! Στη χώρα μας υπάρχουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ασθενείς.
http://www.goodnews.gr/Articles/Ygia-Ellines-stin-proti-grammi-paneyropaikis-ereynas_255.html

Ο καθηγητής Βασίλης Ντζιαχρήστος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου και η ομάδα του σχεδίασαν ουσία που κάνει τα καρκινικά κύτταρα να «λάμπουν», να διακρίνονται από τα υγιή! Η «μαγική» ουσία που έχει  βάση το φυλλικό οξύ, χορηγούμενη ενδοφλεβίως, προσδίδει στα καρκινικά κύτταρα ένα μόριο φθορίζουσας ουσίας. Δράση: οι καρκινικοί ιστοί λάμπουν στο φως μιας ειδικής κάμερας. Αποτέλεσμα: ο ακριβέστερος καθαρισμός του ασθενούς από καρκινώματα που μέχρι τώρα παρέμεναν αόρατα…
http://www.goodnews.gr/Articles/Bright-Greek-Elliniko-yper-oplo-sti-machi-kata-tou-karkinou_598.html

Πλησιάζει η ώρα για τα πρώτα αποτελέσματα από την πειραματική χορήγηση σε 1.100 ασθενείς του εμβολίου κατά του καρκίνου Telo Vac που ανακαλύφθηκε από τον Ελληνα Τζον Νεοπτόλεμο. Εφόσον αυτά κριθούν ικανοποιητικά, το νέο «όπλο» θα πάει προς έγκριση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου και μέχρι το τέλος του 2012 θα μπορεί να αρχίσει η ευρεία χορήγησή του!
http://www.goodnews.gr/Articles/Anakalyfthike-to-embolio-gia-ton-karkino_755.html

Ιατρική Καινοτομία! Ιατροί του Τμήματος Ισχίου και Γόνατος της ΕΕΧΟΤ* χρησιμοποιούν το (εργαλείο των οικοδόμων) ΑΛΦΑΔΙ για την αρθροπλαστική γόνατος. Διεκδικούν την παγκόσμια πατέντα! Η τελειοποίηση της τεχνικής των Ελλήνων χειρουργών μπορεί να προσφέρει μέγιστη ακρίβεια στο κόψιμο της κνήμης και μείωση του κόστους επέμβασης.
* Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.
http://www.goodnews.gr/Articles/Ellines-orthopedikoi-sozoun-gonata-me-to-alfadi_1161.html

Το «βιονικό μάτι» είναι σχεδόν έτοιμο -μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τον Σταν (Ευστράτιο) Σκαφίδας, καθηγητή Ψηφιακής Τεχνολογίας του πανεπιστημίου της Μελβούρνης NICTA και του ινστιτούτου Bionic Vision Australia.
http://www.goodnews.gr/Articles/To-bioniko-mati-tha-ine-syntoma-pragmatikotita_1081.html

100% αξιόπιστο είναι «το 1ο μη επεμβατικό τεστ για την πρώιμη διάγνωση του συνδρόμου Down σε έμβρυα», που δημιούργησε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.
http://www.goodnews.gr/Articles/Etoimo-to-test-gia-to-Syndromo-Down_851.html

Νίκη υπόσχεται στη μάχη κατά της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών! Προτείνει την ελμυελίνη (συνθετικό των λέξεων Ελλάδα και μυελίνη) ως θεραπευτικό εμβόλιο. Η καινοτομία παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό του κέντρου Νοήσις και στόχος είναι η -για πρώτη φορά διεθνώς- κλινική δοκιμή και ανάπτυξη ανοσοθεραπευτικού εμβολίου.
http://www.goodnews.gr/Articles/An-ischyi_-pame-gia-Nobel-Iatrikis_73.html

Πλησιάζει το τέλος της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας! Μεγάλη ιατρική επιτυχία από το Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Κρήτης σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ιατροβιολογικό Ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ). Ανακάλυψαν ουσίες που θέτουν τις έρευνες για το φάρμακο της νόσου σε νέα βάση: τις μικρονευροτροφίνες. Επικεφαλής της έρευνας είναι ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ερευνητής του ΙΤΕ, Αχιλλέας Γραβάνης.
http://www.goodnews.gr/Articles/Alma-stin-katapolemisi-tou-MS-apo-Ellines-ereynites_809.html

Ο Ελληνας καθηγητής του Κέμπριτζ Αντώνης Κουζαρίδης μαζί με την ομάδα του και τον αιματολόγο Γιώργο Γιωτόπουλο εντόπισαν την ουσία ΒΕΤ151 που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα λευχαιμίας MLL σε ποσοστό άνω του 60%! Πιθανή η χρήση της ενάντια και σε άλλες μορφές καρκίνου...
http://www.goodnews.gr/Articles/Thetiki-antapokrisi-apo-to-metopo-kata-tis-leychemiasnbsp_759.html

Εμφύτευμα εγκεφάλου που -μέσω ηλεκτρικών σημάτων- δίνει την δυνατότητα κίνησης των τεχνικών μελών καθώς και την αίσθηση της αφής, δημιούργησε ο δρ. Μιγκέλ Νικολέλης μαζί με την ομάδα του. Η επιστημονική εφεύρεση του ομογενή νευροεπιστήμονα υπόσχεται να αλλάξει θετικά τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
http://www.goodnews.gr/Articles/Omogenis-epistimon-konta-se-iatriko-thayma_786.html

Το ανθρώπινο καρδιογράφημα ως ηλεκτρονική ταυτότητα κατάφερε να αναπτύξει η δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη. Η τεχνολογία αυτή είναι πιο ασφαλής από όλα τα σκάνερς που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα σε στρατόπεδα, αεροδρόμια, χώρους υψίστης ασφαλείας, ή πόλεις που διοργανώνουν Ολυμπιακούς Αγώνες!
http://www.goodnews.gr/Articles/Epistimoniki-anakalypsi-apo-Ellinida-ereynitria_731.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...