Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Μίκης για συμμετοχή ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση: “Βγήκε από την ντουλάπα της Ιστορίας ο σκελετός της εθνικοφροσύνης”


Την ανησυχία του για την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης, ανοίγοντας τις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών.
Στην ομιλία του ο συνθέτης εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το ΛΑΟΣ βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «βγήκε από την ντουλάπα της ιστορίας ο σκελετός της πάλαι ποτέ Εθνικοφροσύνης».
Ανήσυχος και προβληματισμένος εμφανίστηκε και για την εικόνα της κατακερματισμένης και περιθωριοποιημένης Αριστεράς.
Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα της ομιλίας του: «Έχω ζήσει πάνω στο πετσί μου τη σαρκοβόρα φύση της εθνικοφροσύνης και το γεγονός αυτό μου δίνει το δικαίωμα να σας προειδοποιήσω ότι τώρα ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος από πριν.

» Γιατί τάχα η πρώτη θεαματική ενέργεια του νέου Μαύρου Μετώπου ήταν ο αποκεφαλισμός της στρατιωτικής ηγεσίας; Δείτε ακόμα την εικόνα της Βουλής. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις που τις ενώνει ο φόβος και το μίσος τους για την Αριστερά. Κι από την άλλη μια Αριστερά περιθωριοποιημένη και κατακερματισμένη.»
Στο συνεδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, εκπρόσωπος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νότης Μαριάς, οικονομολόγος και ιδρυτης του Μετώπου για τη Αυτοοργάνωση των Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής και ο Γιώργος Παπαπέτρου, παλιός φίλος του Μίκη, συναγωνιστής από την εποχη των Λαμπράκηδων.
Το Συνέδριο χαιρέτησε και καλωσόρισε ο δήμαρχος της Καβάλας, Κωστής Σιμιτζής, ο οποίος και επέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη βιβλίο με την ιστορία της Καβάλας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...