Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Σύσκεψη στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης για την απεμπλοκή επενδύσεων

Σε σύσκεψη με τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Θεόδωρο Πάγκαλο συμμετείχαν χθες ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος και οι άλλοι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και εμπλεκομένων Υπουργείων με θέμα την άμεση παρέμβαση για την απεμπλοκή επενδύσεων.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας των Ομάδων Εργασίας Απεμπλοκής Επενδύσεων. Σκοπός είναι σε συνεργασία με τους Γενικούς Γραμματείς να συντονιστούν οι αρμόδιοι φορείς
ώστε να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες εντός του επόμενου διμήνου και κυρίως να εξεταστεί η απεμπλοκή συγκεκριμένων επενδύσεων και η προώθηση προτάσεων που χρήζουν νομοθετικών παρεμβάσεων. Για το σκοπό αυτό, από το γραφείο της Αντιπροεδρίας έχει δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακαλούθησης και καταγραφής των επενδύσεων για τον ταχύτερο και καλύτερο συντονισμό όλων των αρμοδίων φορέων.
Ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος προσκόμισε φάκελο με όλα τα επενδυτικά σχέδια και μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Επίσης, κατέθεσε υπομνήματα με συγκεκριμένες προτάσεις για την απεμπλοκή εκκρεμών επενδύσεων με όρους προτεραιότητας στη ζώνη ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Αύριο, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση και την Αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών κα. Φώφη Γεννηματά. Θα συζητηθούν ζητήματα αρμοδιοτήτων και στελέχωσης υπηρεσιών Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, αναδιοργάνωσης του συστήματος αδειοδότησης για την διαμονή αλλοδαπών στη χώρα, ανάπτυξης σχετικών υποδομών δικτύωσης, καθώς επίσης και προτάσεις ίδρυσης Ταμείου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και θέματα ελέγχου νομιμότητας πράξεων συλλογικών οργάνων Ο.Τ.Α. και Νομικών Προσώπων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...