Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Βορίδης: Δεν τίθεται θέμα μείωσης των διοδίωνΔεν τίθεται ζήτημα μείωσης του αντιτίμου των διοδίων δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υποδομών  κ. Μάκης Βορίδης. «Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει θέμα μείωσης διοδίων υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες» τόνισε ο υπουργός Υποδομών, ο οποίος πάντως δεν απέκλεισε διορθωτικές παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.
Προτεραιότητα  για τον κ. Βορίδη είναι ο «ξεπάγωμα» των μεγάλων έργων,  για το οποίο ανέφερε ότι ξεκίνησε η σχετική συζήτηση, στην οποία καλείται να συμβάλλει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο υπουργός έκανε λόγοι για ανάγκη άμεσης προώθησης των επενδύσεων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα πρέπει να «ανοίξει το βήμα της» στον δρόμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, με αφορμή συνάντηση που είχε  με τον Καναδό πρέσβη για την εξόρυξη  χρυσού.
Για τις συνέπειες της εφεδρείας  στον κλάδο των ΜΜΜ , ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει ρύθμιση για τους  κλάδους των συγκοινωνιών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ δήλωσε ότι υπάρχει «κατανόηση»  από τα συναρμόδια υπουργεία. Χαρακτήρισε μάλιστα «άψογη»  τη συνεργασία του με τον κ. Ρέππα και τον κ. Βενιζέλο.
Ο  υπουργός Υποδομών παρουσίασε τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση των επενδύσεων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας,  οι οποίες λιμνάζουν  έως και τρία χρόνια εξαιτίας της γραφειοκρατίας.
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...