Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

«Παγώνουν» οι επιστροφές φόρου

«Παγώνουν» οι επιστροφές φόρου Εντολή προς όλες τις εφορίες να «παγώσουν» τις επιστροφές φόρων μέχρι το τέλος του έτους, δίνει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να συγκρατήσει το έλλειμμα που έχει ξεπεράσει φέτος ακόμα και τον αναθεωρημένο στόχο του 9%. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο ζητά να μην πραγματοποιούνται συμψηφισμοί σε περίπτωση που αυτοί είναι αρνητικοί για το δημόσιο.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη υπό τον Ευ.Βενιζέλο, στην οποία δεν συμμετείχε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με αποτέλεσμα ο Παντελής Οικονόμου να εκφράσει εμμέσως τη δυσαρέσκειά του, ζητώντας την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων.
Συγκεκριμένα, με επιστολή του στον γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Ιωάννη Καπελέρη, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στον γενικό διευθυντή Οικονομικής Επιθεώρησης Ανάργυρο Κουτσιλιέρη και στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, ο Παντελής Οικονόμου ζητά την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων και τη στεγανοποίησή του από ενδεχόμενη διαφθορά.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...