Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΟΣΥΠΑ: H εφεδρεία «κλείνει» 21 αεροδρόμια!


 
Τον κίνδυνο να κλείσουν 21 μικρά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα από την έλλειψη προσωπικού που θα φέρει η εφεδρεία υπογράμμισε ο πρόεδρος τηςΟμοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Βασίλης Αλεβιζόπουλος,μιλώντας στον Βήμα 99,5.   
Σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας περνά εξειδικευμένο προσωπικό, όπως ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, επιθεωρητές ασφάλειας πτήσεων και πυροσβέστες, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των αεροδρομίων, όπως καθυστερήσεις στις πτήσεις.   
Ο κ. Αλεβιζόπουλος υποστήριξε ακόμα ότι με την υπαγωγή πυροσβεστών στο καθεστώς της εφεδρείας, 21 μικρά αεροδρόμια θα κλείσουν αφού δεν θα έχουν πυρασφάλεια.   
«Απογυμνώνονται σήμερα και ο εναέριος χώρος και τα αεροδρόμια» τόνισε ο κ. Αλεβιζόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2012 θα αυξηθούν κατά 25% οι αφίξεις από χώρες της Ευρώπης προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.   
Ο κ. Αλεβιζόπουλος επισήμανε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αριθμεί 2.800 υπαλλήλους, πως οι οργανικές θέσεις ισχύουν από το 1970 και ότι με την εφεδρεία αποχωρούν περίπου 250 άτομα.   
«Στον κ. Ραγκούση είχα επισημάνει τον κίνδυνο διάλυσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας» κατέληξε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...