Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ οι γιατροί

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα ιατρικά ραντεβού οι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ, καθώς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει από την 1η Δεκεμβρίου στην αναστολή της σύμβασης των μελών του με τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου. Αιτία η καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους γιατρούς, ποσό που ανέρχεται συνολικά σε 350 εκατ. ευρώ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να μην παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκτέλεση της σύμβασης τους με τον ΟΠΑΔ, να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από 1-12-2011, να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, κόβοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και εισπράττοντας από αυτούς τη νόμιμη αμοιβή.
Απειλεί όσους δεν συμμορφωθούν με κυρώσεις, αναφέροντας πως "η σχετική απόφαση επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα" 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...